Metsästyskausi alkaa – Status Abnormisin levy ennakkokuuntelussa

Mukana lisäksi biisi-biisiltä-kommenttiraita.

29.03.2018

Ylivieskassa lähes kymmenen vuotta sitten toimintansa aloittanut, erilaisia äärimetaligenrejä kone- ja sinfonisiin osuuksiin sekoitteleva Status Abnormis julkaisee uuden Huntress-ep:n 6. huhtikuuta. Inferno tarjoaa neljän biisin ep-levyn nyt ennakkoon kuunneltavaksi kokonaisuudessaan.

Ennakkokuuntelun lisäksi yhtyeen rumpali Antti Teirioja avasi hieman albumin taustoja. Kappalekohtaiset sepustukset löydät tuosta alapuolelta löytyvän soittimen alta.

Witnesses to the Pale

Pelinavaukseksi biisi, joka on ehkä lähimpänä Statuksen aikaisempaa linjaa. Ruhjovaa keskitempogroovea jostain Mastodonin ja black metalin välimaastosta. Synaintro on ensimmäinen kerta, kun olen soittanut nauhalle jotain muuta kuin lyömäsoittimia.

Last Light

Alunperin Amor Fati -albumilta (2015) pudotettu biisi, jossa oli liian hyviä ideoita hylättäväksi. Koko ep:n
sanoitusteeman ja tunnelman suunta lähti tästä monen sovituksen ja muokkauksen jälkeen. Amor Fatin Sunfire-kappaleen ohella yksi dynaamisimpia Status-ralleja.

Chrysalis

Kun muista biiseistä oli suht valmiit demot olemassa, jotain tuntui silti puuttuvan kokonaisuudesta. Pöytälaatikossa ei ollut meininkiin sopivia raakileita, joten lyötiin laulaja-kitaristi Nikke Kukin kanssa päitä yhteen. Keksittiin kokeilla ”kootut teemat”-instrumentaalia ja tämä oli lopputulos. Biisin rakenne tukee levyn tarinaakin näppärästi, henki ja liha sulautuvat yhteen ja kaaos repeää valloilleen.

Huntress

Tämän levyn tarkoituksena oli hakea uusia ulottuvuuksia Statuksen äänimaailmaan ja koko yritys taitaa kulminoitua tähän kappaleeseen. Synkkä ja painostava ja niin raskas, että henkeä ihan ahdistaa. Omasta puolestani voin sanoa, että tämä osui hyvin lähelle maalitaulun keskustaa.

Lisää luettavaa