Mikkey Dee ja Phil Campbell eivät koskaan tule keikkailemaan Motörhead-nimen alla – ”Se olisi naurettavaa”

Rumpali ja kitaristi soittavat mielellään Motörheadin kappaleita muiden kanssa, mutta kukaan ei voi korvata Lemmyä.

08.03.2023

Motörheadin pitkäikäisimpään kokoonpanoon kuuluneet kitaristi Phil Campbell ja rumpali Mikkey Dee ovat monesti puhuneet mahdollisesta Lemmy Kilmisterin muistokonsertista ja molemmat ovat myös soittaneet Motörheadin klassikoita erilaisten kokoonpanojen kanssa erilaisissa yhteyksissä. Samaan aikaan erityisesti Dee on todennut, etteivät hän ja Campbell koske tule kiertämään Motörheadinä. Sanat ja teot ovat aiheuttaneet joissain hämmennystä ja ristiriitaisia tunteita, joten Dee katsoi parhaaksi selventää asiaa tuoreessa Metal Sucksin haastattelussa.

”Tarkoitin, että emme koskaan lähde kiertueelle jonkun Lemmyn korvaajan kanssa ja kutsu itseämme Motörheadiksi. Se olisi naurettavaa. Emme ole koskaan edes harkinneet sellaista. Emme ikinä. Menisitkö sinä katsomaan Rolling Stonesia ilman Mick Jaggeria? Minä en ainakaan menisi, se olisi typerää. Soitamme kyllä tribuuttikeikkoja, joita tein juuri viime viikonloppunakin. Soitamme Motörheadin biisejä ja se on hauskaa. Mutta se on tribuutti; emme kutsu itseämme Motörheadiksi koska emme ole Motörhead. Minä ja Phil emme koskaan tule kutsumaan itseämme Motörheadiksi eikä kukaan tule koskaan edes yrittämään Lemmyn korvaamista”, Dee toteaa.

”Minä ja Phil tulemme ehdottomasti soittamaan Motörheadin biisejä jatkossakin. Miksemme tekisi niin? Se on mahtavaa musaa ja ihmiset haluavat kuulla sitä. Mutta toistan, että emme koskaan lähde kiertämään Motörheadinä emmekä koskaan edes harkitse Lemmyn korvaamista. Se olisi säälittävää.”

Deen ja Campbellin yhteistyökään ei siis ole pois laskuista, mutta mitään virallista Motörhead-reunionia uuden kolmannen jäsenen kanssa ei siis tulla koskaan näkemään.

”Phil on hyvin kiireinen omien bändiensä kanssa ja Scorpions pitää minut kiireisenä. Mutta jostain löytyy aina rakoja ja rakastan soittaa Philin kanssa. Juttelemme toisillemme jatkuvasti ja pidämme yhteyttä. Olisi mahtavaa äänittää jotain Philin kanssa ja olen varma, että ennen pitkää me kehittelemmekin jotain hauskaa yhdessä. Olisi myös hienoa soittaa Motörheadia hänen kanssaan, mutta se ei olisi reunion vaan Phil Campbell ja Mikkey Dee soittamassa Motörheadin biisejä”, Dee tuumaa.

Lisää luettavaa