”Muovinen elämä ajaa ihmiset kohti kalmaa” – ennakkokuuntelussa julmaa kouvolalaista metallia Korpsesoturin tapaan

Malus Corpus on täynnä suoraviivaista vanhan koulukunnan death metal -energiaa.

12.11.2018

Yhden kouvolalaisen, Juha Ahlforsin pimeistä visioista syntynyt Korpsesoturi julkaisee esikoispitkäsoittonsa tulevana perjantaina 16. marraskuuta. Inferno tarjoaa levyn nyt kokonaisuudessaan ennakkoon kuunneltavaksi. Mukana on myös Ahlforsin biisikohtaiset kommentit, joissa avataan äidinkielellä syljettyjen ja vihaisten kappaleiden taustoja ja teemoja tarkemmin.

”Liki kaikki aiheet mitä lyriikoissa käsitellään, ovat enemmän tai vähemmän omasta elämästä ja lähimmäisien kokemuksista. Yleensä kirjoittaessani tekstejä ne syntyvät ja käsittelevät vähintäänkin epäsuorasti oman elämäni vaiheita”, Ahlfors pohjustaa.

Vapauden terä

”Tämä kappale on hyvin henkilökohtainen ja lyriikat käsittelevät ihmistä, jolta loppuvat keinot selviytyä jokapäiväisestä elämästään. Viiltely ja itsensä satuttaminen antavat tunteen paremmasta ja tätä näkemystä useimpien meistä on vaikea käsittää ja käsitellä. Yksi mielikappaleistani tällä levyllä.”

Pohjoinen perkele

”Tämähän on tällainen bändin ja yleisön yhteen liimaava ralli, jonka outrossa voidaan hoilata yhdessäkin. Tosin tässäkin on purettuna omia henkilökohtaisia tunteita vuosien varrella tapahtuneista vastoinkäymisistä.”

Pedon merkki

”Kliseinen nimi on tarkoituksellinen ja raflaavakin, koska halusin korostaa nykyaikana lokeroitumista ja ääripäiden ilmentymiä. En halua tämän olevan kuitenkaan mitenkään poliittista ja halusin myös luoda tähän death metal -tyyppistä yhteenkuuluvuuden tunnettakin. Semmoista tunnetta ja fiilistä, minkälaisena sen itse olen kokenut vuosikymmeniä sitten. Pedon merkit pystyyn keikoilla, lavalta daivausta perkele ja kertosäkeen mukana saa karjua keuhkot punaisina!”

Veriviini

”Tämän kappaleen lyriikoita voi tulkita monella tapaa. Itsellä kuitenkin päällimmäisenä ajatuksena on, miten nyky-yhteiskunta imee ihmiset sisäänsä, käyttää loppuun kuin uhrilampaat ja sylkäisee loppuun kuluneina sivuun. Muovinen ja nopeatempoinen elämä ajaa ihmiset kohti kalmaa, kun ei enää voi pysähtyä miettimään mikä elämässä on oikeasti tärkeää.”

Tuhovirta

”Tämä biisi oli hyvin erilainen alkujaan. Vasta äänitysvaiheessa ystäväni Isto esitti minulle ajatuksen, että kappale toimii todella mehevästi myös liki instrumentaalisena. Lyriikoita on vähän ja se todellakin sopii tämän kappaleen luonteeseen. Tuhovirta nimi löytyi itse asiassa Kymijoen sivuhaarasta, joskin lyriikat olivat tuolloin jo aika pitkälle valmiina, vaikka niitä olikin reilusti enemmän. Lyhyestä virsi kaunis, Tuhovirta liikkuu ihmismielen synkillä poluilla.”

Hautakivi

”Kappale on yksi levyn vanhimmista. Sovituksellisesti se on elänyt ja nähnyt paljon eri muotoja. Levylle se itse asiassa palasi aika lähelle alkuperäistä versiotani sovituksellisesti. Sanoitukset liikkuvat omien negatiivisten tunteiden syvissä pohjamudissa. Vaikka tekisit minkälaisia valintoja, tarinasi on jo ennalta kirjoitettu halusit sitä tai et.”

Itseinhon tuhkasta

”Itseinhon tuhkasta käy läpi tunteita ja asioita sekä kiusaamisen että syrjäytymisen tiimoilta. Nämä ovat erittäin henkilökohtaisia ja ikävä kyllä myös läpikäytyjä raskaita asioita lähivuosilta. Kappaleessa käydään ikään kuin vuoropuhelua alistajan ja alistettavan näkökulmasta. Uskon ja näen, että alistettu kasvaa kokemuksien kautta henkisesti ihmisenä erittäin vahvaksi yksilöksi ja kykenee kanavoimaan asioita. Alistaja kokee kenties mielihyvää ja voiton tunnetta hetkellisesti, mutta alistettu kasvaa pidemmällä aikavälillä kuitenkin voittajaksi. Kappale on ehdottomasti henkilökohtainen suosikkini tällä pitkäsoitolla niin musiikillisesti kuin lyriikaltaankin.”

Kävelevä ruumis

”Tämän kappaleen sanoitukset ovat syntyneet jo vuosia aiemmin. Osittain kappale lyö pöydälle henkilökohtaista tykästymistä splatter- ja zombi-elokuviin. Rivien välissä kerron kuitenkin myös vuosia sitten kokemastani burnoutista ja siihen liittyvistä sen hetkisistä ajatuksista.”

Kaivo

”Biisin aihepiiri sai alkunsa vuosia sitten, kun lueskelin Suomen viime vuosisadan sotiin liittyviä runoja. Eräs runo kertoi juoksuhaudassa olevasta sotilaasta, jota vaivasi armoton jano. Koskettavaa, kun ajattelee minkälaisia tunteita hetkeen on varmasti liittynyt. Kaikki se sotaan liittyvä mielettömyys ja miten nykyaikanakin tämä on todellisuutta ympäri maailmaa. Kammottavaa ajatellakin, että me tai seuraavat sukupolvet joutuisivat itse samaan tilanteeseen.”

Lumiprikaati

”Tässä palataan taas mielielokuvieni fantasioiden pariin. Epäkuolleet nousevat henkiin ja ottavat kaiken valtaansa. Tätä voisi rinnastaa myös ihmisten sisäiseen pahuuteen ja vallan näyttämisen tarpeeseen. Ihminenhän on eläin ja toimii sen mukaisesti, kun katselee mennyttä tai nykymaailmaa.”

Lisää luettavaa