Myrskyjä, kaatuneita turva-aitoja, keskeytyneitä keikkoja, puukotuksia – Megadethin kiertue Etelä-Amerikassa ei mene ihan putkeen

Megadeth Buenos Airesissa 2016
Kuva: Megadeth/Facebook

Megadeth aloitti Dystopia-kiertueensa Etelä-Amerikan osuuden heinä-elokuun taitteessa. Kiertue ei ole kuitenkaan mennyt ihan kuin Strömsössä, vaan Dave Mustaine ja kumppanit ovat kohdanneet erityisen paljon erilaisia vastoinkäymisiä.

4. elokuuta, kiertueen kolmannella etapilla Argentiinassa eräs fani joutui ryöstön ja puukotuksen uhriksi. Kuultuaan tapahtuneesta koko yhtye riensi keikan jälkeisenä päivänä sairaalaan tapaamaan kovaonnista fania. Käsivarteen, vartaloon ja selkärangan lähettyville osuneista iskuista huolimatta uhrilla ei ollut hengenhätää.

20. elokuuta konsertti Paraguayssa jouduttiin puolestaan keskeyttämään, kun innokkaat fanit kaatoivat kolme turva-aitaa rynniessään kohti lavaa. Useita katsojia ja järjestysmiehiä loukkaantui välikohtauksessa ja yksi naiskatsoja pääsi lähes hengestään. Kuolonuhreilta kuitenkin vältyttiin onnekkaasti.

Keskeytyksen johdosta fanit kuitenkin suivaantuivat ja alkoivat pommittaa lavaa pulloilla ja roskilla. Alla oleva video on kuvattu heti keikan päättymisen jälkeen.

Viimeisin ikävä episodi sattui viime perjantaina 26. elokuuta El Salvadorissa, kun rajumyrsky pakotti yhtyeen lopettamaan keikkansa vain kahden kappaleen jälkeen. Yhtye ja turvallisuushenkilökunta päätti keskeyttää konsertin yleisön turvallisuuden vuoksi, sillä alueella salamoi runsaasti. Lisäksi lavaa piiskannut kaatosade oli ehtinyt jo tuhoamaan osan yhtyeen soittokamoista.

Mustaine pahoitteli tapahtumaa Twitterissä ja yritti selittää suuttuneille faneille, ettei keikan jatkaminen ollut yksinkertaisesti mahdollista. Ilmeisesti promoottori ei ollut ilmoittanut keskeytyksestä yleisölle, mitä Mustaine osaltaan myös pahoitteli.

Megadethin Etelä-Amerikan kiertuetta on jäljellä vielä viiden keikan verran ja se päättyy Tijuanaan, Meksikoon 4. syyskuuta. Tämän jälkeen yhtye kiertää Pohjois-Amerikkaa pitkälle lokakuuhun saakka.