Neljä viidestä Delain-jäsenestä lopettaa bändissä – ”Palaan nyt alkulähteelle”

Perustajajäsen Martijn Westerholt jatkaa yksin yhtyeen soihdun kantamista.

16.02.2021

Kosketinsoittaja Martijn Westerholtin (kuvassa toisena oikealta) vuonna 2002 sooloprojektina perustetun Delain-yhtyeen muut jäsenet ovat eronneet bändistä jättäen Westerholtin pyörittämään orkesteria yksin. Westerholt ja laulaja Charlotte Wessels tiedottivat asiasta erillisissä some-julkaisuissaan.

”Bändin yhteistyö ei enää pariin vuoteen toiminut niin hyvin kuin ennen ja jotkut meistä eivät olleet enää onnellisia niissä rooleissa, jotka heillä bändissä oli. Yritimme etsiä mahdollista ratkaisua pitkään, muttemme valitettavasti onnistuneet sellaista löytämään”, Westerholt kirjoittaa yhtyeen virallisella Facebook-sivulla julkaistussa tiedotteessa.

”Niinpä lähdemme omille teillemme kurkottamaan kohti omia tavoitteitamme. Olen surullinen, että yhteistyömme on päättynyt, mutta samalla tunnen kiitollisuutta menneistä vuosista. Yhdessä kiersimme maailmaa, jaoimme ylä- ja alamäet, menestykset ja kovat paikat. Rakastimme fanien kohtaamista ja uusien ystävien saamista. Haluan kiittää tovereitani ja toivotan Timolle (Somers, kitara), Otolle (Schimmelpenninck van der Oije, basso), Joeylle (de Boer, rummut) ja Charlottelle kaikkea hyvää tulevaisuudessa. Toivottavasti kaikkien tie on ylös ja eteenpäin kohti uusia musiikillisia seikkailuja!”

”Olen päättänyt pitää Delainin hengissä ja jatkan musiikin tekemistä Delainin nimen alla kuten tähänkin asti. Delain alkoi sooloprojektinani ja palaan nyt alkulähteelle julkaisemalla musiikkia vierailevien tähtien avustuksella. Tällä hetkellä näyttää siltä, että moni tuttu kasvo tulee liittymään mukaani tälle seuraavalle etapille.”

Myös Charlotte Wessels kertoo jatkavansa edelleen musiikin parissa.

”Delain on ollut koko maailmani lähes 16 vuoden ajan, mikä käsittää puolet elämästäni ja koko urani. Raskain sydämin vahvistan, että Delain jatkuu Martijnin sooloprojektina ja minun matkani Delainin kyydissä pättyy tähän”, Wessels kirjoittaa omalla Facebook-seinällään.

”Vaikka aluksi saattaakin tuntua tuskalliselta nähdä Delain muodossa, jossa en ole mukana, toivon [Martijnille] kuitenkin kaikkea hyvää jatkossa. Kuten mikä tahansa suhde, luova yhteistyömme on ajoittain vaatinut kovasti töitä, mutta on ollut myös todella hedelmällinen ja olen kiitollinen kaikesta, mitä teimme yhdessä. Toivon, että Delain pysyy kaikkien elämässä positiivisena voimana.”

”Mitä itseeni tulee, jatkan musiikin tekemistä ja esittämistä. Se tuo minulle iloa ja antaa tarkouituksen. Olen enemmän kuin kiitollinen uskomattomalle Patreon-yhteisölleni, jonka piti olla vain Delainin sivuprojekti, mutta josta tulee nyt ensisijainen väyläni, jota kautta julkaisen musiikkia ja teen taidetta. Sen kautta pystyn jatkamaan itsenäisesti työskentelyä ja olen kiitollinen kaikille, jotka sen mahdollistavat.”magic with all of you.”

Lisää luettavaa