Nightwishin ”bisnespuoli” sai Marko Hietalan lähtemään bändistä – ”Musiikillisesti en kadu mitään”

Laulaja-basisti voisi harkita paluuta, mikäli yhtyeen ympärille rakentunut organisaatio otettaisiin tarkkaan syyniin.

18.03.2024

Vuonna 2001 kotimaisen metallisuuruus Nightwishin riveihin liittynyt laulava basisti Marko Hietala erosi yllättäen bändistä alkuvuodesta 2021. Tuolloin hän kertoi päätöksen taustalla painaneen vahvasti terveydelliset syyt: Hietala on kamppaillut vuosikymmeniä masennuksen ja ahdistuksen kanssa ja pari vuotta sitten hänellä diagnosoitiin ADHD. Tuoreessa brasilialaisen Ibagenscastin haastattelussa Hietala puolestaan sanoo ulkomusiikillisten asioiden ja bisnespuolen painaneen myös vahvasti vaakakupissa eropäätöstä tehdessä.

”Voisin harkita [bändiin palaamista], mutta se vaatisi sen, että koko organisaatiota pitäisi tarkastella ja osa siitä purkaa kokonaan. Koska bisnespuoli ja se, miten siinä olevat ihmiset toimivat, olivat isoja syitä sille, miksi lähdin”, Hietala toteaa.

”Olen huomannut olevani kaikissa bändeissäni yleensä se rohkein ja rehellisin ja reiluin. Se, joka huolehtii muista ja pitää huolen, että kaikkia kohdellaan oikeudenmukaisesti. Mielestäni viimeisinä vuosinani noissa asioissa oli puutteita. Sellaiset asiat tulisi hoitaa kuntoon.”

”Nightwish oli iso osa elämääni ja rakastin sitä musiikkia, joka oli monipuolista, kunnianhimoista ja käsitti monia tunnelma rauhallisesti ja pehmeästä isoon ja hakkaavaan metalliin. Musiikillisesti en kadu mitään vaan olen iloinen ja ylpeä, että sain olla osa sitä. Mutta koko organisaation tilanne ja asenne ja kuka puhuu kenellekin mistä asioista, sellaiset asiat purkaisin kokonaan ja tekisin paljon läpinäkyvämmäksi.”

Hietala on viime viikot kiertänyt Etelä-Amerikkaa yhdessä ex-Nightwish-laulaja Tarja Turusen kanssa. Kaksikko julkaisi viime viikolla myös Left On Mars -duettobiisin.

Lisää luettavaa