Nightwishin Floor Jansen paljastaa, ketä laulajaa ihailee suuresti – siitäkin huolimatta, että tämän musiikki on ”melkoista juustoa”

Celine Dion osaa kuitenkin välittää tunnetta, Jansen toteaa.

04.05.2023

Classic Rock haastatteli juuri soolodebyyttinsä julkaissutta Nightwish-solisti Floor Jansenia lehden Elämäni soundtrack -palstalle, jossa artistit paljastavat heille erityisen merkityksellisiä kappaleita, levyjä ja muusikoita. Kun Jansenilta kysytään, ketä toista laulajaa hän ihailee erityisen suuresti, tämä vastaa kanadalaisen Celine Dionin, jonka koko maailma tuntee Titanic-elokuvan tunnuskappaleesta.

”Hän putoaa tyystin rock- ja metallispektrin ulkopuolelle, mutta jos joku laulaja saa minut jatkuvasti hämmästymään soundillaan, se on Celine Dion. Tosin hänen musiikkinsa on mielestäni melkoista juustoa, mikä on harmi, koska rakastan hänen ääntään. Voit todella tuntea, mitä hän laulaa”, Jansen perustelee.

Suosikkikitaristia ja -säveltäjää nimetessään Jansen vetää hieman kotiinpäin valitessaan Nightwishin Emppu Vuorisen sekä Tuomas Holopaisen.

”[Emppu] on mahtava kitaristi, mutta hänellä ei ole tarvetta täyttää jokaista tyhjää rakoa merkityksettömillä nuoteilla. Hän osaa soittaa kappaleen vaatiman tunnelman mukaan. Esimerkiksi se, mitä hän soittaa Sleeping Sunissa on todella kaunista”, Jansen tuumaa.

”Enkä tiedä ketään toista, joka pystyy säveltämään kappaleita kuten [Tuomas]. Hän on tehnyt musiikkia 25 vuotta kolmen erilaisen laulajan kanssa ja silti Nightwish on yksi isoimmista bändeistä maailmalla. Se kertoo jotain siitä, miten hyviä hänen sävellyksensä ovat.”

Holopaisen sävellyksistä Jansen nostaa erikseen esiin Ghost Love Scoren, joka löytyy bändin vuoden 2004 Once-albumilta, joka jäi alkuperäislaulaja Tarja Turusen viimeiseksi bändin riveissä.

”Se biisi on todella outo ja kestää kymmenen minuuttia, mutta jostain syystä se puhuttelee todella monia”, Jansen toteaa.

Katso Jansenin muut valinnat ja tarkemmat perustelut täältä.

Lisää luettavaa