Norjan ensimmäiseksi death metal bändiksi kutsuttu Cadaver on saanut valmiiksi uuden albumin – musiikkivideo ulkona

Cadaverin ruumis huokuu uutta elämää.

28.09.2020

Yli 30 vuotta sitten perustettu Cadaver on elänyt uraansa jaksoissa, joista nykyinen on kestänyt mukavat kymmenen vuotta.

Kaksikon tuorein saavutus on Edder & Bile -kokopitkä, jonka on määrä ilmestyä Nuclear Blastin kautta 27. marraskuuta:

”Tapasin Dirk Verbeurenin 70000 Tons of Metal -risteilyllä 2014. Hän oli tuolloin korvaamassa Satyriconin Frostia ja soitimme yhdessä kaksi keikkaa”, kielisoittaja-laulaja Anders Odden muistelee.

”Kävi ilmi, että Dirk on kova Cadaver-fani, ja juuri niihin aikoihin minulla oli tekeillä muutama kappale, joista ajattelin koostaa sooloalbumin. Siitä syntyi Cadaverin kolmas versio ja rupesimme jakamaan musiikillisia ideoita. Meillä oli kymmenisen kappaletta, kun Dirk lähti kiertämään Megadethin kanssa Eurooppaa vuonna 2016. He soittivat naapurissani, joten kulutimme iltapäivän jammaillen. Cadaver oli syntynyt uudestaan.”

”Rupesin kasaamaan ideoita uusiin biiseihin ja aika vain kului. Halusin tämän kuulostavan ajankohtaiselta mutta samalla myös ajattomalta Cadaverilta. Tämä on musiikkia, jota me molemmat pidämme death metalina. Minulla on oma tapani kirjoittaa riffejä, ja hänellä on oma tapansa esittää niitä rummuilla, ja nämä kuulostavat yhdessä mahtavalta.”

”Löysimme viimein aikaa siirtyä studioon aikaisin 2019 ja nauhoitimme levyn Los Angelesissa, missä Dirk asuu ja työskentelee. Musiikki hehkuu energiaa ja tuoreutta jamittelusessioidemme ansiosta. Olemme todella samanlaisia ihmisiä ja tulemme olemaan tässä bändissä vielä kauan. Edder & Bile on musiikille omistautuneisuutemme manifesti ja alku vanhan Cadaverin ikuiselle elämälle.”

Lisää luettavaa