Opeth- ja Ghost-nokkamiehet tekevät kunniaa edesmenneelle Tina Turnerille – ”Korvaamaton. Ikoninen. Fantastinen!”

Ghost coveroi Turneria hiljattain julkaistulla Phantomime-ep:llään.

26.05.2023
Mikael Åkerfeldt (vasemmalla) ja Tobias Forge (oikealla) tunnustautuvat edesmenneen Tina Turnerin (keskellä) suuriksi faneiksi.
Kuva: MÅ: Julien Reynaud/APS-Medias/ABACAPRESS/ddp images, TT: Pascal Baril/ABACAPRESS/ddp images, TF: Mattias Ericsson/Stella Pictures

Ikoninen laulaja Tina Turner menehtyi viime keskiviikkona 24. toukokuuta. Turner oli kuollessaan 83-vuotias.

Suru-uutisen levittyä täyttyi sosiaalinen media monien ystävien, kollegojen ja fanien surunvalitteluista ja muistokirjoituksista. Eikä kunnianosoituksia satanut ainoastaan popin ja rockin piiristä, vaan myös raskaamman musiikin saralta; muun muassa Opethin Mikael Åkerfeldt julkaisi bändin Facebook-sivuilla pitkän muistokirjoituksen Turnerille

”Hyvästi, Tina. Rakastettava luonnonvoima Tina Turner. Korvaamaton. Ikoninen. Fantastinen! Hänen tilallaan nyt iso tyhjiö”, Åkerfeldt aloittaa pitkän kunnianosoituksensa.

”Tinan musiikki menee aina minun (meidän kaikkien?) lapsuuteeni saakka. Hän oli ’siinä’ aina ja se koskee, ettei hän enää olekaan. Hänen poismenonsa on iso isku sisäiselle lapselleni! On vaikea pukea näitä ajatuksia sanoiksi, mutta luulen teidän ymmärtävän, mitä tarkoitan.”

”Tina, sinä olet ehdottomasti rockin kuningatar, aina. Kiitos!”

Ghostin Tobias Forge puolestaan ylisti Turneria tuoreessa Metal Hammerin haastattelussa ja kertoi aina rakastaneensa laulajan We Don’t Need Another Hero -kappaletta, jonka Ghost myös coveroi hiljattain julkaistulla Phantomime-ep:llään. Tobiaksen mukaan Turner oli fantastinen artisti, joka tuli hänelle ja koko sukupolvelleen tutuksi parhaiten elokuvan kautta.

”Aivan kuten The Doors -elokuvalla oli iso vaikutus bändin ja Jim Morrisonin ympärille muodostuneelle kultille, myös Turner ja kaikki se, mitä hänen ja Iken välillä tapahtui, tuli meille tutuksi kiitos What’s Love Got To Do With It? -elokuvan”, Forge toteaa.

”Olin toki pitänyt hänen musiikistaan jo ennen sitä, mutta elokuva näytti meille, miten paljon hän joutui elämässään taistelemaan sekä sen, miten paljon hän ansaitsi sen valtaisan suosion, jonka hän 1980-luvulla sai.”

Lisää luettavaa