Periaatteista kiinni pitäminen on jopa tärkeämpää kuin hengissä pysyminen – ensiesityksessä Dyecrestin Fading/Reaching

Kolmas single ennakoi 25. toukokuuta julkaistavaa albumia.

17.05.2018

Vuodesta 2001 eteenpäin enemmän tai vähemmän aktiivisesti puskenut Dyecrest julkaisee 25. toukokuuta monien vaikeuksien ja kommelluksien jälkeen kolmannen pitkäsoittonsa Are You Not Entertained?. Jussi Jauhiaisen tuottama ja Miitri Aaltosen miksaama levy esittelee samalla yhtyeen uuden laulajan Mikael Salon, joka hyppäsi kelkkaan kesken levyntekoprosessin.

Nyt lohkaistu Fading/Reaching-single kertoo siitä, miten tietyistä asioista ja periaatteista kiinni pitäminen on jopa tärkeämpää kuin hengissä pysyminen.

”Kertoja ikään kuin kirjoittaa jälkipolville muistutusta siitä, että ’Hei, olin oikeasti sitä mitä te näitte ja koitte, ei sitä mitä minut tuhonneet tahot väittävät'”, yhtye kommentoi.

Infernon kautta ensiesityksessä oleva video kappaleelle on puolestaan yhtyeen ensimmäinen musiikkivideo, vaikka debyyttilevyn julkaisusta onkin vierähtänyt jo 15 vuotta.

”Silloin kun ekaa levyä tehtiin, niin oli levy-yhtiö sitä mieltä että videoita ei ole mitään järkeä tehdä ’kun ne maksaa helvetisti eikä sitä saa missään näkymään’. Ajat ovat muuttuneet, heh!”

”Videota lähdettiin suunnittelemaan muista yhteyksistä aiemmin tutuksi tulleiden ohjaaja Saara Leutolan ja tuottaja/kuvaaja Alen Plehandcizin kanssa. Vaihdeltiin ajatuksia siitä, mistä biisi kertoo ja minkälaista sisältöä siihen lähdettäisiin rakentamaan. Ohjaajan puolelta tuli heti aikaisessa vaiheessa ajatus siitä, että tehdään muutakin kuin ’vain’ soittovideo. Käytyjen keskustelujen pohjalta Saara teki käsikirjoituksen videon draamalliseen osioon. Näyttelijöiksi videoon pestattiin Konsta Laakso, Linnea Leino ja Peik Carpelan, jotka tekivätkin hienoa työtä!”

Levyä juhlistetaan keikalla lauantaina 16. kesäkuuta Mikkelin Club Wilhelmissä. Kyseessä on ensimmäinen veto uuden laulajan kanssa sekä ylipäätään ensimmäinen julkinen Dyecrest-keikka liki viiteen vuoteen. Yhtye tiedottaa aktivoituvansa keikkarintamalla paremmin tulevana syksynä.

Lisää luettavaa