Pian Suomeen saapuva Kvelertak julkaisi komean lyhytelokuvan muotoon puetun musiikkivideon

Morildin työstäminen vei kuusi kuukautta.

03.10.2023

Norjalainen Kvelertak julkaisi syyskuun alussa viimeisimmän pitkäsoittonsa Endling. Nyt levyn päättävälle lähes kahdeksan minuuttia kellottavalle Morild-kappaleelle on tehty komea musiikkivideo, joka kellottaa vuorostaan lähes 14 minuuttia. Videon on ohjannut Fredrik S. Hana, joka on tehnyt ennenkin yhtyeen kanssa yhteistyötä Mjød-, Månelyst– ja 1985-videoilla.

”Vaalin syvästi yhteistyötämme ja sitä luovaa tilaa, jonka he minulle tarjoavat. Se inspiroi minua kurkottamaan entistäkin korkeammalle ja rikkomaan rajojani. Morildilla, joka on jossain musiikkivideon ja lyhytfilmin välimaastossa, halusin antaa kaikkeni. Videon kuvaamiseen meni puoli vuotta ja kaikki animoinnista pienoismallien kautta efekteihin tehtiin käsin. Toivon fanien nauttivat tästä sekä arvostavan sitä rakkautta (ja verta ja kyyneliä) jota videoon on vuodatettu”, ohjaaja kommentoi.

Kvelertak on parhaillaan kiertueella, jonka tiimoilta yhtye saapuu ensi viikolla myös Suomeen. Yhtye konsertoi 10. lokakuuta Helsingin Kulttuuritalolla ja 11. lokakuuta Tampereen Olympia-korttelissa. Lämmittelijänä nähdään Cancer Bats.

Lisää luettavaa