Piditkö Foo Fightersin uudesta ”thrash metal”-biisistä? Lisää on tulossa, sanoo Dave Grohl

Albumi liittyy tiiviisti bändin kauhuelokuvaan.

18.02.2022

Foo Fighters julkaisi alkuviikosta uuden March of the Insane -kappaleen, joka on tyyliltään hyvinkin kaukana bändin niin sanotusti normaalista soundista. Tämä johtuu siitä, että kappale ei olekaan varsinaisesti Foo Fightersin biisi, vaan kuvitteellisen Dream Widow -hevibändin, joka taas liittyy yhtyeen tekemään Studio 666 -kauhuelokuvaan, jonka trailerin voit katsoa tuosta ylempää.

Elokuvassa Foo Fighters menee äänittämään uutta studioalbumiaan hylättyyn rakennukseen, jonka kellarista he löytävät Dream Widow -yhtyeen 25 vuotta sitten samassa paikassa äänittämän nauhan. Nauhaan liittyy kirous – totta kai.

”Nauhalla on keskeneräinen biisi, joka valmistuessaan vapauttaa demonin ja sitten koko helvetti pääsee irti. Ja me tulemme paikalle autuaan tietämättä, mitä 25 vuotta sitten tapahtui. Minut valtaa [Dream Widow -yhtyeen laulajan] henki”, Grohl kertoi leffan juonesta Howard Sternin ohjelmassa.

Mikäli March of the Insanen thrashmetalinen ja motörheadmäinen soundi miellytti, Grohlilla on kertoa hyviä uutisia: lisää on nimittäin tulossa pitkäsoiton verran. Grohlin suunnitelmana on saada tämä ”Dream Widow’n kadonnut levy” ulos samanaikaisesti elokuvan kanssa.

”Työskentelen kyllä nopeasti, mutta hitto vie, tämä deadline koituu vielä kohtalokseni! Mutta kyllä, saan sen julkaistua elokuvan yhteydessä. Eli helmikuun 25. mennessä Dream Widow’n levy tulee näkemään päivänvalon”, Grohl lupaa Rolling Stone -lehden haastattelussa ja sanoo ammentaneensa levylle paljon 1980-luvun thrash metalista, jonka parissa on kasvanut.

”Osa siitä kuulostaa puolestaan vähän [doom-pioneeri] Troublelta, osa Corrosion of Conformitylta. Mukana on myös vähän Kyuss-fiilistä.”

Lisää luettavaa