Pimeyden prinssiltä ei kannata odottaa uutta levyä aivan lähitulevaisuudessa – ”Rahan tuhlausta”

"Kaiken saa nykyään netistä, mutta minä en vittu osaa laittaa edes näyttöä päälle."

25.09.2017

Rolling Stone -lehden haastattelema Ozzy Osbourne ei allekirjoita KISS-basisti Gene Simmonsin väitteitä siitä, että rockmusiikki olisi kuollut. Levyteollisuuden tilasta pimeyden prinssi sen sijaan on huolissaan ja sen vuoksi on epävarmaa, tuleeko hän enää julkaisemaan uutta sooloalbumia.

– Olin pari vuotta sitten Grammy-juhlissa ja siellä istui tyyppejä, jotka ampuvat listojen kärkeen suoraan läppäreiltään, mikä on minusta surullista. Sanoin Sharonille, että tämä on kuin silloin, kun vaudeville päättyi ja modernin musiikin aika tuli tilalle. Me olemme nyt historiaa, eikä mikään jippo saa ihmisiä ostamaan levyjä. Miksi ostaa jotain, minkä saa ladattua ilmaiseksi? Kaiken saa nykyään netistä, mutta minä en vittu osaa laittaa edes näyttöä päälle, Osbourne manailee.

– Haluaisin tehdä vielä uuden levyn, mutta se on rahan tuhlausta. Ei levyjä osta kukaan. Nykyään riittää, että myyt 30 tai 40 levyä, niin pääset sillä listaykköseksi.

Vaikka uutta levyä ei näköpiirissä vielä olekaan, ei Osbournella ole kuitenkaan mitään aikomuksia jäädä kokonaan eläkkeelle. Black Sabbath heitti viimeisen kiertueensa ja laittoi pillit lopullisesti (?) pussiin alkuvuodesta, mutta Ozzy aikoo keskittyä kiertämään ja keikkailemaan soolobändinsä kanssa.

– Ihmiset tuppaavat unohtamaan, että olin Sabbathissa vuodesta 1968 vuoteen 1979, mutta olen ollut omillani siitä hetkestä tähän päivään – siis paljon kauemmin, kuin olen ollut Sabbathissa. Rakastan sitä, mitä yhtye teki minulle ja mitä minä tein sille, mutta olen tehnyt urallani paljon muutakin.

Yksi iso asia, jota Osbourne musiikkiurallaan katuu on se, ettei hän ole koskaan opetellut soittamaan mitään instrumenttia, eikä pysty siksi kommunikoimaan musiikillisella tasolla kollegoidensa kanssa kovin hyvin.

– Osaan soittaa auttavasti huuliharppua, mutta siinäpä se. Minulla on kuitenkin korvaa melodioille. Eräs biisintekijä totesi minulle kerran, että minä voisin vielä oppia soittamaan pianoa, mutta todennäköisesti menettäisin siinä luontaisen melodiantajuni, mikä on minusta liian iso riski.

Lisää luettavaa