”Poltetaan häpeän viitat!” Battle Beastin Noora Louhimo vastustaa syrjintää ja toivottaa upeaa Pride -kuukautta

Rohkeana esiintyjänä tunnettu Louhimo ottaa kantaa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen sekä naisten oikeuksien puolesta.

02.06.2024

Suomalaisen power metal -yhtye Battle Beastin keulahahmo Noora Louhimo tunnetaan rohkeana esiintyjänä, jonka hurjasta lavaenergiasta fanit kertovat ammentavansa voimaa myös omaan elämäänsä.

Juuri alkaneen Pride -kuukauden kunniaksi Louhimo julkaisi sosiaalisen median sivuillaan päivityksen, jossa jakaa voimaansa ja tukeaan myös seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen edustajille.

– Upeaa Pride -kuukautta LBTGQ+ -yhteisöille ja kaikille, jotka uskovat tasa-arvoiseen rakkauteen, minuuteen ja seksuaalisuuteen. Toivon että jonakin päivänä voimme elää maailmassa, jossa tasa-arvoisuus on normi kaikissa yhteisöissä.

Hän jatkaa puhumalla myös naisten asemasta ja syrjinnästä.

– Naisena koen valitettavasti edelleen epätasa-arvoista kohtelua, ja tietynlainen seksismi vaikuttaa olevan sisäänrakennettuna ihmisten käytökseen. Tämä lähtee kotikasvatuksesta. Jotkut eivät edes tiedosta olevansa seksistisiä. Myös naiset ovat sitä toisia naisia ja itseään kohtaan.

– On esimerkiksi todella surullista nähdä naisten kritisoivan toisia naisia ja heidän seksuaalista itseilmaisuaan tai näyttävää olemusta. Jokaisen oma tyyli on ikiajat ollut naisten ainoa keino ilmaista itseään ja arvojaan.

– Häpeän viitta ei ole naisten keksintöä. Valitettavasti kuitenkin itseilmaisuun rohkaisemisen sijasta me haukumme ja olemme ilkeitä. Otetaan nämä viitat pois ja poltetaan ne tikun nokassa! Ollaan toistemme puolella. Ollaan niiden puolella, jotka sitä tarvitsevat. Astutaan toisten kenkiin ja ymmärretään, että tasa-arvoinen kohtelu ei ole arkipäivää kaikille, vaan jokapäiväistä taistelua.

– Se, että pukeudun kuten haluan, vaadin kunnioitusta ja tasapuolista kohtelua, olen vahvatahtoinen, kunnianhimoinen ja omistautunut sekä puhun toisten ja itseni puolesta, ei tee minusta narttua. Itkeminen, tunteistani ja ajatuksistani puhuminen tai tunteellisuus ei tee minusta heikkoa. Se tekee minusta vahvan ja onnellisen kun olen avoimesti oma itseni. Samalla haluan rohkaista muitakin tekemään niin.

Päivitys alla.

Lisää luettavaa