Profane Omen vitoslevyn tekoon tuunatuin alapäin

Eikä basistivitseistä tule loppua.

02.02.2015

On yleinen fakta, että yksikin bassottelija saattaa olla rockyhtyeelle liikaa, mutta tämä totuus ei päde Lahdessa. Tai näin on ainakin sillisalaatintuoksuista metallia soittavan Profane Omen -yhtyeen suhteen, bändi kun on ilmoittanut kiinnittäneensä riveihinsä peräti toisen neljän kielen maisterin. Eikä menneistä ole opittu: kyseinen basisti on soittanut bändissä ennenkin.

Olemme niin pöyristyneitä, että bändin tiedote hoitakoon uutisoinnin loppuun:

”Toivotamme vanhan basistimme Tomppa Saarenkedon tervetulleeksi Profane Omenin tiukkoihin riveihin. Neljä ja puoli vuotta sitten tiet erkanivat, mutta nyt on tullut aika taas kulkea samaa polkua. Tomppa on aina ollut osa tätä bändiä, eikä oikeastaan koskaan poissa ollutkaan.
Eli meitä on nyt sitten kuusi. Halusimme uudistaa soundimme kokonaan nyt jo tekeillä olevalle, jo viidennelle levyllemme.”

”Tarvitsimme uuden elementin musiikkiimme ja jostain syystä tuntui täysin luontevalta ja järkevältä lähteä kahden basson linjalle sen sijaan, että yrittäisimme istuttaa PO:hon esimerkiksi kiippareita. Antilla ja Tompalla on niin erilaiset soittotyylit, että kummallekin on oma kaistansa bändin ulosannissa. Ja näin saamme uuden instrumentin käyttöömme ilman, että se jokin, mikä on aina ollut ’Profane Omen’ vaarantuu. Olemme täysin vakuuttuneita siitä, että näin tän homman kuuluu mennä. Varttukaa vaan.”

Lisää luettavaa