Progemetalliyhtye Simulacrumissa vaihtui kitaristi – katso Ahola-yhtyeessä vaikuttaneen tulokkaan tyylinäyte

Antti Karhumaa täyttää Petri Mäkilän saappaat.

18.05.2021

Kotimaisessa progemetalliyhtye Simulacrumissa on muuttunut kokoonpano. Bändin kahdella uusimmalla, Sky Divided (2015) ja viime helmikuussa julkaistulla Genesis-levyillä mukana ollut Petri Mäkilä on päättänyt jättää yhtyeen rivit, kerrotaan toimitukseen lähetetyssä tiedotteessa.

”Tämä bändi on ollut minulle todella tärkeä, ja heidän kanssaan äänitin ensimmäisen kaupallisen levyni. Energiavarastoni ovat kuitenkin rajalliset ja olen päättänyt keskittyä yritykseeni pitäen musiikilliset projektini lähinnä harrastetasolla. Toivotan jätkille kaikkea hyvää tulevaisuudessa ja tästä eteenpäin seuraan yleisön joukosta mitä kaikkea hienoa he keksivätkään!” Mäkilä kommentoi.

Mäkilän tontille on kuitenkin jo löytynyt uusi kitaristi, nimittäin entinen Ahola-kepittäjä Antti Karhumaa. Alla olevalla videolla Karhumaa antaa tyylinäytteensä soittamalla Simulacrumin Genesis-levyltä löytyvän Like You, Like Me -kappaleen soolon.

”Olen aina ollut monipuolisesti eri musiikkityylien ystävä ja yrittänyt tutkia sähkökitaran saloja mahdollisimman paljon. Tämän lisäksi olen aina ollut nälkäinen haasteille ja Simulacrumiin liittyminen oli erinomainen tilaisuus laajentaa kykyjäni kiillottaen samalla tekniikkaani. Kun Chrism (kosketinsoittaja Christian Pulkkinen) pyysi minua liittymään bändiin, olin valmis tälle tilaisuudelle! Olemme olleet ystäviä jo monen monta vuotta ja meillä on paljon yhteisiä lempibändejä kuten Symphony X sekä Dream Theater, joten osasin ennakoida mitä minulta odotettiin. Onneksi sain pestin ja odotan innolla, että pääsen esiintymään yhtyeen faneille ja tekemään uutta musiikkia bändin kanssa! Prog’n Roll!” Karhumaa fiilistelee.

Yhtye säveltää parhaillaan musiikkia seuraavalle täyspitkälleen ja treenaa mahdollisesti syksyllä alkavia keikkoja varten. Lisäksi Christian Pulkkinen on mukana Dream Theater -laulaja James LaBrien tulevalla sooloalbumilla.

Lisää luettavaa