Punkyhtye Huora huvittavan sensuurin hampaissa – ”Nimitämme bändiä hivenen pienemmällä latauksella varustetulla nimellä”

Huora oli liikaa Aamulehdelle.

Huora, Tuska 2017
Kuva: Mikko Pylkkö

Punkahtavaa rockia ja metallia sekoittava laulu- ja soitinyhtye Huora on joutunut Aamulehdessä sensuurin hampaisiin, kuten muun muassa toverilehtemme Soundi ja Rumba uutisoivat. Bändin nimi kun oli lehden haastattelussa vaihdettu Prostituoiduksi. Netissä juttu on puolestaan julkaistu sekä kilttinä että sensuroimattomana versiona.

”Tämä juttu kertoo tamperelaisesta yhtyeestä, jonka oikea nimi on puhekielinen synonyymi maailman vanhimpaan ammattiin viittaavalle sanalle. Koska Aamulehti on koko perheen lehti, nimitämme bändiä jutun painetussa versiossa hivenen pienemmällä latauksella varustetulla nimellä Prostituoitu”, kuuluivat lehden perustelut.

Sensuroinnilla on kieltämättä huvittava ja omituinen lopputulos, varsinkin kun ottaa huomioon, että koko perheen lehdessä ei voi sanoa ”huora”, mutta näköjään ”paska” levyn nimessä on ihan okei. Loogista!

Olettekos kuulleet yhtyeestä nimeltä Prostituoitu? Aamulehti päätti antaa Laulu- ja soitinyhtye Huoralle kiltimmän nimen.

Julkaissut Soundi Torstaina 13. joulukuuta 2018