Rakkaudella Nightwishille – elokuussa ensi-iltansa saava dokumentti syntyi fanien tuottamasta materiaalista

Millaisen Nightwish-dokumentin bändin fanit tekisivät, jos saisivat itse päättää sen sisällöstä? Vastaus kysymykseen saadaan elokuussa, jolloin saa ensi-iltansa To Nightwish with Love -niminen dokumentti, joka sisältää fanien videoterveisiä yhtyeelle kautta maailman.

Kyseessä on Yleisradion masinoima joukkoistusprojekti, jonka ohjauksesta vastaavat suomalaiset Kaisa Alenius ja Harto Hänninen. Paitsi puhuvia päitä, dokkarista löytyy myös fanien tuottamaa musiikkia, piirroksia ja animaatiota. Materiaalia löytyi kaikkiaan 50 maasta.

– Fanien selviytymistarinat ja suomen kieliopinnot saivat meidät viimeistään ymmärtämään, miten valtava merkitys yhtyeellä on sen faneille, kaksikko perustelee tiedotteessa.

Dokumentin ensi-ilta koetaan 20. elokuuta Jämsän Himoksella, missä Nightwish soittaa jättikonserttinsa. Kello 13 alkavaan ensi-iltaan voi osallistua myös verkossa, Yle Areena kun esittää elokuvan samaan aikaan ”fyysisen” näytöksen kanssa, ja vieläpä maailmanlaajuisesti. Lisätietoa dokumentista löytyy täältä, traileri puolestaan tästä: