Randy Blythen oikeudenkäynti alkoi – päätös ehkä jo viikon kuluttua

Kuva: Michal Sula, MAFRA

Randy Blythe on Prahassa syytettynä Lamb of Godin keikalla vuonna 2010 tapahtuneen välikohtauksen johdosta. 19-vuotias fani menetti henkensä ja Blytheä odottaa pahimmassa tapauksessa 10 vuoden vankeus.

MetalSucks on tehnyt töitä Googlen kääntäjällä ja raportoi, että Lamb of God -rumpali Chris Adler on mukana istunnossa ja on jo antanut oman todistuksensa tapahtuneesta. Adler kertoi, että kuuli loukkaantuneesta fanista vasta poliisien pidättäessä Blythen. Blytheä hän kuvailee rauhalliseksi ja ystävälliseksi, lavalla nähtävä aggressiivisuus kuuluu show’hun.

Myös Blytheä on kuultu. Hän alleviivasi, ettei Lamb of God kannusta faneja nousemaan lavalle. Tönäistessään menehtynyttä Daniel Nosekia, Blythe erehtyi luulemaan häntä toiseksi faniksi, jota oli jo varoitettu lavalle rynnimisestä. Lavalla Blythe ei käytä silmälaseja ja näkee suurin pirtein vain ihmisten siluetit.

Oikeudenkäynnin on määrä päättyä perjantaina 8. helmikuuta, eli oikeuden päätös kuultaneen jo ensi viikon alussa. Mikäli Blythe todetaan syylliseksi, häntä odottaa 5-10 vuoden vankeus. Tämän lisäksi Nosekin vanhemmat hakevat 10 miljoonan korunan, eli noin 390 000 euron korvauksia.

Jatkamme tilanteen seuraamista.