Ranskalaisduo väittää Rammsteinin plagioineen musiikkiaan Deutschland-kappaleeseen

Ninja Cyborgin mukaan yhtye varasti kitarariffin heidän The Sunny Road -kappaleestaan.

01.04.2024

Ranskalainen synthwave-duo Ninja Cyborg syyttää saksalaisyhtye Rammsteinia plagioinnista, raportoi Day FR Euro. Duon mukaan Rammstein on varastanut maaliskuussa 2019 singlenä julkaistuun Deutschland-kappaleensa kitarariffin Ninja Cyborgin The Sunny Road -kappaleesta, joka ilmestyi keväällä 2018.

Day FR Euron raportin mukaan yhtäläisyydet tulivat ilmi vuonna 2020, kun Rammstein-fanit alkoivat syyttää Ninja Cyborgia varastamisesta, vaikka tosiasiassa The Sunny Road julkaistiin reilusti ennen Deutschlandia. Ninja Cyborg vei asian oikeuteen jo 2021, mutta tuolloin kanne hylättiin. Nyt Ninja Cyborg on nostanut asian uudestaan pöydälle ja hakenut tukea ”musiikkiekspertti” Richard Dubugnonilta, jonka mukaan kappaleissa on liikaa samankaltaisuuksia.

”Haluamme, että meille annetaan kappaleesta meille kuuluva tunnustus eikä meidän tarvitse enää elää jatkuvasti itseämme puolustaen”, Ninja Cyborg kommentoi.

Rammsteinin suunnalta ei ole vielä kommentoitu syytöksiä. Alta voit kuunnella molemmat kappaleet ja todeta itse, löytyykö samankaltaisuuksia.

Lisää luettavaa