Rumpali Lee Kerslake, 73, on kuollut – soitti Uriah Heepissä ja Ozzy Osbournen bändissä

Kerslake menehtyi eturauhassyöpään.

19.09.2020

Brittiläinen muusikko Lee Kerslake on kuollut, uutisoi Classic Rock -lehti. Useamman vuoden ajan eturauhassyöpää sairastanut Kerslake oli kuollessaan 73-vuotias. Kerslaken kuoleman on vahvistanut Uriah Heepin ex-laulaja Ken Hensley.

”Raskain sydämin jaan teille uutisen, että Lee Kerslake, ystäväni jo 55 vuoden takaa ollut ja paras rumpali, jonka kanssa olen koskaan soittanut, hävisi taistelun syöpää vastaan viime yönä. Hän nukkui rauhallisesti pois, luojan kiitos. Häntä tullaan kaipaamaan kovasti”, Hensley kertoi suru-uutisesta virallisen fanisivustonsa kautta.

Kerslake tuli urallaan tunnetuksi juurikin Uriah Heepin rumpalina sekä vuosistaan Ozzy Osbournen sooloyhtyeessä. Uriah Heepissä Kerslake vaikutti vuosina 1971–1979 ja 1981–2007 ja hänen soittoaan voi kuulla muun muassa albumeilla Demons and Wizards (1972) sekä The Magician’s Birthday (1972). Osbournen yhtyeessä Kerslake oli puolestaan mukana vuodesta 1979 vuoteen 1981 ja soitti Ozzyn kahdella ensimmäisellä soololevyillä Blizzard of Ozz (1980) ja Diary of a Madman (1981). Hänen soittoaan on myös mukana vuonna 1987 julkaistulla Tribute-livealbumilla.

Kerslake ja Osbourne riitautuivat ja rumpali haastoi Ozzyn 90-luvun lopulla oikeuteen maksamattomien rojaltien vuoksi. Oikeusjutun vuoksi Blizzard of Ozzista ja Diary of a Madmanista tehtiin uudet versiot, joissa Kerslaken ja basisti Bob Daisleyn osuudet korvattiin Osbournen bändissä siihen aikaan vaikuttaneiden basisti Robert Trujillon ja rumpali Mike Bordinin uusilla äänityksillä.

Osbourne toimitti Kerslakelle platinalevyplakaatit sekä Blizzard of Ozzista että Diary of a Madmanista viime vuonna.

Lisää luettavaa