Satyr puhuu Eibon-superbändin kohtalosta: ”Phil Anselmon huumeongelma pilasi koko projektin”

Satyr on edelleen avoin yhteistyöhon Phil Anselmon kanssa.

23.12.2018

Vuosina 1998-2000 toiminut Eibon oli black metalin superbändi, jonka miehistön muodostivat Satyriconin Satyr, Darkthronen Fenriz, Panterasta ja Downista tuttu Phil Anselmo, sekä tänä vuonna kuollut Necrophagian Killjoy.

Ainoastaan yhden virallisen kappaleen (Mirror Soul Jesus, 2000) julkaissut projekti herättää edelleen kysymyksiä, joihin Satyr vastasi Landry Audion haastattelussa:

”Aina kun Philip ja minä tapaamme, puhumme siitä, joten se on ehdottomasti jotain mitä haluaisimme tehdä. Homma on kuitenkin hankala toteuttaa. En ole juurikaan tekemisissä Fenrizin kanssa, eikä ole Philkään. Eikä ollut varmaan Killjoykaan… Mitä sanoituksiin tulee, ne olivat pääosin Philin tekemät, ja minä kirjoitin musiikin noin 95 prosenttisesti.

Jos ollaan täysin rehellisiä, Phil ja minä voisimme tehdä Eibonia ilman Fenriziä ja edesmennyttä veljeämme Killjoyta, mutta mielestäni meidän olisi pitänyt viedä homma loppuun silloin kun sen aloitimme.

Totuus on, että Philin huumeongelma niihin aikoihin pilasi koko projektin. Hän oli tuolloin todella huonossa jamassa. Olimme studiossa äänittämässä, ja kun tulin pois äänityskopista, löysin hänet sammuneena pillereistä, heroiinista, tai mistä hyvänsä. Hänellä oli mukanaan seurue, joka ei halunnut häiritä tai suututtaa häntä, koska hän oli se ’iso stara’.

Ajattelin itsekseni, että mitä helvettiä tämä oikein on? Rakastan tuota miestä, ja hän on loistava muusikko, mutta minä olen black metal -jätkä; en Pantera-fani. Ja kun tulen tekemään töitä toiselta puolelta maailmaa, haluan tehdä töitä, enkä vetää huumeita.

Minulle koko ajanjakso oli todella turhauttava, mutta pidän Philiä edelleen yhtenä parhaista ystävistäni, sekä upeana muusikkona, joten haluaisin vielä tehdä jpssain vaiheessa töitä hänen kanssaan.”

Koko haastattelun voit kuunnella alhaalta löytyvällä soittimella:

Lisää luettavaa