Satyricon-rumpali päätöksestä lopettaa Amerikassa keikkailu: ”Ihan kuin eurooppalaisia bändejä yritettäisiin estää tulemasta”

Frost sanoo bändille tulleen mitta täyteen byrokratian suhteen.

Norjalaisyhtye Satyricon kiersi toukokuussa ympäri Pohjois-Amerikkaa näillä näkyminen viimeisen kerran. Bändi tiedotti aiheesta heti alkuvuodesta kiertueen julkaisemisen yhteydessä ja totesi tuolloin rundin jäävän viimeiseksi vierailuksi Amerikassa. Rumpali Frost avasi päätökseen johtaneita syitä Ranskan Hellfestissä antamassaan haastattelussa.

”Byrokratian määrä on aivan naurettava. Se dokumenttien määrä, mitä Yhdysvaltoihin lähtevän eurooppalaisen bändin tulee täyttää on järjetön. Ihan kuin eurooppalaisia bändejä yritettäisiin estää tulemasta maahan. Aivan kuin he sanoisivat, että ’Palkatkaa amerikkalaisia muusikkoja. Lähettäkää laulaja tänne ja palkatkaa muut soittajat’. Se on outoa, en keksi parempaakaan sanaa kuvaamaan sitä”, Frost harmittelee.

”Eikä kukaan, edes amerikkalaiset itse, ymmärrä tätä todella ongelmallista prosessia. Neljän viikon kiertue vaatii vuoden suunnittelun etkä silti voi olla varma, saatko paperihommat ajoissa kuntoon ja pääset oikeasti kiertämään. Se imee keikkailusta kaiken hauskuuden.”

”Tämä oli mielestämme ainoa vaihtoehto. Pelkkä samanlaisen prosessin aloittamisen ajattelu saa sinut haluamaan lopettaa keikkailemisen eikä homman kuulu mennä niin. Siinä pitäisi olla kyse musiikista ja hauskanpidosta.”

Frost kuitenkin lisää, että itse keikat maistuivat hyvin ja toukokuun kiertue oli byrokratian rattaista huolimatta onnistunut. Hän sanoo olevansa iloinen, että yhtye teki kiertueen.

”Siellä on nasta soittaa ja keikat esimerkiksi Los Angelesissa, New Yorkissa ja myös Kanadan Montrealissa olivat fantastisia. Yleisesti ottaen meidät otettiin hyvin vastaan kaikkialla. Olemme jo tottuneet hyviin yleisöihin, mutta tämä ylitti kaikki odotuksemme”, Frost kehuu.