Saxonin perustajajäsenen ja kitaristin Paul Quinnin kiertueet on kierretty

Quinn ei kuitenkaan ole kokonaan laittamassa soitinta naulaan.

10.03.2023

Brittiheviveteraani Saxon on julkaissut some-kanavissaan tiedotteen, jossa kerrotaan yhtyeen pitkäaikaisen kitaristin ja perustajajäsenen, joulukuussa 72 täyttävän Paul Quinnin (nostokuvassa oikealla) jäävän osittain eläkkeelle.

”Hyvä ystävämme ja taistelutoverimme Paul Quinn on päättänyt lopettaa kiertämisen Saxonin kanssa. Pitkät kiertueet tuovat mukanaan stressiä ja väsymystä, eikä Paul halua hänen esiintymisensä kärsivän tai tuottaa bänditovereilleen ja faneilleen pettymystä. Paul jatkaa bändin kanssa levyjen tekemistä ja saattaa soittaa tulevaisuudessa valikoituja yksittäisiä keikkoja. Saxon seisoo Paulin päätöksen takana”, yhtye tiedottaa.

Yhtyeen käynnissä oleva Euroopan-kiertue jatkuu suunnitelmien mukaan, mutta bändi peruu keväälle sovitut esiintymisensä Etelä-Amerikassa sekä Monsters of Rock -risteilyllä. Quinnin päätös ei myöskään vaikuta kesän festarikeikkoihin.

Quinnin jättäessä kiertue-elämän taakseen on myös bändin perustajiin kuuluva laulaja Biff Byford (nostokuvassa vasemmalla), 72, nyt ainoa alkuperäisjäsen bändin livekokoonpanossa. Yhtye ei ole vielä vahvistanut, kuka ottaa Quinnin paikan keikkamiehistössä.

Saxon julkaisee 24.3. More Inspirations -coverlevyn, jolla yhtye tulkitsee muun muassa Alice CooperiaKISSiäRainbow’taZZ TopiaNazarethia ja Uriah Heepiä.

Lisää luettavaa