Serj Tankianilta uusi soolosingle – sanoituksista vastaa osin Armenian pääministeri

Uusi single on kokonaan armeniankielinen.

27.04.2020

System of a Downin solistina tunnetuksi tullut Serj Tankian julkaisi lauantaina uuden soolosinglen. Kappaleen nimi Hayastane on armeniaa ja koko kappale onkin laulettu kyseisellä kielellä. Sanoitukset löydät englanniksi käännettynä täältä. Kappaleen voit puolestaan kuunnella yltä.

Kappale on siitä erityinen, että sen sanoitukset on kirjoittanut osin Armenian pääministeri Nikol Pašinjan. Kappale on hyväntekeväisyyskappale, jonka tuotot menevät kokonaisuudessaan järjestölle, joka auttaa Armenian yhteiskunnan eri osa-alueita koronaviruksesta selviämisessä.

Tankian kuvailee kappaletta muun muassa seuraavin sanoin:

”Näiden pandemian ja yhteiskunnan sulkemisen vuoksi haastavina aikoina halusimme antaa armenialaisille toivon lahjan, jonka he itse voivat jakaa maailman kanssa. Tavoitteena oli kirjoittaa laulu, joka edustaa armenialaisen sielun voittoisaa juhlintaa, kattaen kansakuntamme menneisyyden, nykyhetken ja tulevaisuuden.”

System of a Downin viimeisimpien albumien julkaisusta on ehtinyt kulua jo 15 vuotta, mutta bändin jäsenet ovat olleet aktiivisia sooloprojektiensa tiimoilta. Yhtyeen rumpali John Dolmayan julkaisi sooloalbuminsa These Grey Men helmikuussa ja myös kitaristi Daron Malakian julkaisi Scars on Broadway -kokoonpanolla albumin pari vuotta takaperin.

System of a Down oli määrä nähdä tänä kesänä myös Suomessa Provinssin lavalla kesäkuun lopulla, mutta muiden suurten yleisötapahtumien ohessa myös Provinssi jouduttiin perumaan koronaviruksen vuoksi.

Lisää luettavaa