Siinä se sitten oli: Taaken jenkkirundi on peruttu – kohubändin voi kuitenkin nähdä pian Suomessa

Tämä oli odotettavissa, kun noin puolet bändin keikoista peruttiin niinkin varhaisessa vaiheessa.

28.02.2018

Norjalainen black metal -bändi Taake joutui paikallisen antifan hampaisiin Yhdysvalloissa. Raskauttavaksi todisteeksi kaivettiin vuoden 2007 kuva, jossa bändin nokkamies Hoest esiintyy Berliinissä swastika piirrettynä rintaan. Hoest puolusteli tekemisiään provosointina, joka kuuluu tärkeänä osana black metal -estetiikkaa.

Taake on tämän jälkeen esiintynyt Israelissa.

Sitten nousivat syyniin Taaken lyriikat. Lyriikoissa on niin kristinuskon kuin islaminkin murskaamista. Satanistiselta tai ateistiselta bändiltä on aivan normaalia kritisoida kaikkia uskontokuntia tasapuolisesti.

Eipä siinä siis kauaa mennyt, kun Taaken jenkkirundi peruttiin kokonaan. Ensin lähti New Yorkin keikka, sitten pari muuta, joiden jälkeen lämppäri King Dudekin lähti lätkimään. Eilen torpattiin vielä San Diegon keikka, joten oli varmasti vain helpompaa lyödä hanskat tiskiin.

Taaken Facebook-sivuilla kerrotaan, että jonkinlaista lausuntoa on tulossa. Palaamme asiaan, kunhan Hoest kirjoittaa julistuksensa.

Taakea mielivät voivat nähdä bändin pian Suomessa. Taake esiintyy 27. huhtikuuta Helsingin Korjaamolla. Keikka on osa TuskaLive-sarjaa, jota tukee Pohjoismainen Kulttuurirahasto. Taaken lämppäreinä soittavat Hexhammer ja Väki.

Lisää luettavaa