Skid Row on taas vakituista laulajaa vailla – yhtyeen ja Erik Grönwallin tiet ovat eronneet

Lzzy Hale hoitaa sovitut keikat.

27.03.2024

Amerikkalaisen Skid Row -yhtyeen keulahahmon pesti on ollut varsin tuulinen sen jälkeen, kun Sebastian Bachin seuraaja, nyt jo edesmennyt Johnny Solinger lähti bändistä 2015. Ensin bändissä vaikutti lyhyesti Tony Harnell, jonka jälkeen mikkiin tarttui Dragonforcesta tuttu ZP Theart vuonna 2016. Vuonna 2022 Theart kuitenkin korvattiin Idols-kisasta ja H.E.A.T.-yhtyeestä tutulla ruotsalaissolisti Erik Grönwallilla.

Kovin pitkäksi ei Grönwallinkaan pesti muodostunut, sillä nyt yhtye tiedottaa, että laulajan ja bändin tiet ovat eronneet kahden vuoden ja yhden pitkäsoiton jälkeen. Erolla on kuitenkin varsin pätevä ja ymmärrettävä syy.

”Erik on päättänyt, että kiertue-elämä ei sovi hänen terveydelleen ja toipumiselleen (Grönwallilla diagnosoitiin leukemia vuonna 2021, toim.huom.). Hän haluaa keskittyä elämäntapaan, joka sopii paremmin hänen hyvinvoinnilleen, parantumiselleen ja perheelleen”, yhtye tiedottaa.

”Skid Row on ylpeä kaikesta, mitä loimme ja saimme aikaan Erikin kanssa kahden vuoden aikana. Toivomme hänelle kaikkea hyvää. Juhlistaaksemme hänen vuosiaan bändissä tulemme julkaisemaan livealbumin, joka kiteyttää hänen aikansa bändissä. Siitä lisää myöhemmin.”

”Tämä pesti oli unelmien täyttymys. Mutta osoittautui haastavaksi kiertää maailmaa heikentyneen immuunijärjestelmän kanssa, mikä taas on seurausta luuydinsiirroista. Ymmärrän ja kunnioitan sitä, että Skid Row on keikkaileva bändi, mutta koska en voi asettaa terveyttäni bändin edelle, päätin, että minun on parempi astua sivuun. Rakastan Skid Row’ta ja kunnioitan syvästi kaikkia bändin jätkiä, mutta rakastan ja kunnioitan terveyttäni enemmän”, Grönwall kommentoi.

”Olen päivä päivältä vahvempi ja terveempi, mutta lääkärini mukaan tarvitsen vielä enemmän aikaa toipumiseen, mikä ei onnistu Skid Row’n laulajana. Niinpä tein vaikean päätöksen ja siirryn eteenpäin. Haluan kiittää jätkiä tästä uskomattomasta mahdollisuudesta ja kaikkia faneja siitä, että hyväksyitte minut tämän ikonisen bändin laulajana.”

Uutta virallista laulajaa bändillä ei vielä ole, mutta tulevat neljä sovittua keikkaa bändi hoitaa Halestormista tutun Lzzy Halen kanssa.

Lisää luettavaa