Slayer-kitaristi sanoo lähes lopettaneensa nu metal -yhtyeen vuoksi – ”Jos musiikki menee tähän suuntaan, niin haistakaa vittu”

30.03.2017

90-luku oli varsin tiukkaa aikaa raskaammalle musiikille. Grunge, vaihtoehtorock ja nu metal liikuttivat suuria massoja ja erityisesti 80-luvulla aloittaneet thrash metal -yhtyeet joutuivat ahtaalle ja moni tinkikin alkuperäisestä tyylistään ja nopeudestaan pysyäkseen ajan hermoilla.

UDiscover Musicin koostamassa thrash metal -historiikissa Slayerin Kerry King kertoo olleensa jo lähellä lyödä soittimensa kokonaan naulaan, kiitos erään huippusuosioon ampaisseen nu metal -yhtyeen.

– En voinut mitenkään käsittää, miksi Limp Bizkit oli niin iso. Se todella vaikutti minuun – en halunnut soittaa. Ajattelin: Jos musiikki menee tähän suuntaan, niin haistakaa vittu. Vihasin sitä. Sen vuoksi Jeff Hanneman kirjoitti suurimman osan Diabolus In Musicasta (1998), joka on minusta vähän liian funkahtava, King lataa.

Onneksi moni thrash metal -yhtye selvisi noista ajoista kuitenkin hengissä ja on noussut uuteen kukoistukseensa viimeistään 2010-luvulla. Samaa mieltä on myös King.

– Thrash on nyt aika hyvässä kuosissa. En usko, että se tuhoaa enää itseään kuten se teki 90-luvun alussa.

Lisää luettavaa