Slipknotin Jim Root uudesta rumpalista: ”Olemme onnekkaita, että meillä on hänet”

Kitaristin mukaan Eloy Casagrande istuu bändiin täydellisesti.

13.05.2024

13 vuotta brasilialaislegenda Sepulturassa rumpaloinut Eloy Casagrande loikkasi alkuvuodesta toisen metallisuuruuden, Slipknotin leiriin. Tuoreessa Tone-Talkin haastattelussa Slipknot-kitaristi Jim Root puhui bändin uudesta jäsenestä ylistävään sävyyn.

”Emme edes kokeilleet ketään muuta, kun hänen nimensä tuli esille. Mielestäni hän ja basistimme (Alessandro Venturella) taisivat tuntea toisensa jo aiemmin tai ainakin heillä oli yhteisiä tuttuja. Hänen liittymisensä kävi järkeen. Hän kunnioittaa todella suuresti Joeyn (Jordison, Slipknotin edesmennyt alkuperäisrumpali) perintöä ja on todella nöyrä. Hänestä näkee, että hän elää ja hengittää sitä, mitä tekee. Hänen intohimonsa on saanut minutkin innostumaan uudella tavalla omasta soittimestani”, Root kehuu.

”Hän istuu bändiin todella hyvin. Voisin sanoa hänestä vaikka mitä. Olen iloinen, että tämä tapahtui nyt ja olemme onnekkaita, että meillä on hänet. Olemme todella onnekkaita.”

Root kertoo samaisessa haastattelussa, ettei bändi ole vielä säveltänyt Casagranden kanssa mitään, mutta ensimmäisiä varovaisia askelia siihen suuntaan on jo otettu.

”Eloy tekee paljon soittovideoita omaksi ilokseen ja hän lähetti minulle tyyliin kuuden minuutin verran erilaisia klippejä. Latasin ne koneelleni ja vein Pro-Toolsiin soitellakseni niiden päälle jotain riffejä. Mikä oli hieman haastavaa, koska ne olivat käytännössä pelkkää hullua rumpusooloa enkä ole kovin hyvä leikkaamaan sieltä jotain pätkiä, joita pyörittää loopilla ja soittaa päälle. Mutta yhdestä hänen pätkästään voisi saada hyvin kaoottisen biisin, mikä voisi olla aika siisti”, Root kertoo.

”Eli kyllä ja ei – hän osallistuu, mutta emme ole vielä todella siinä pisteessä. Haluamme saada ensin keikkoja alle ennen kuin alamme toden teolla luovaan prosessiin.”

Lisää luettavaa