Slipknotin Shawn Crahan: ”Meillä on seitsemän tai kahdeksan kappaletta valmiina seuraavalle levylle”

01.11.2017

Slipknotin perustajajäsen, perkussionisti Shawn ”The Clown” Crahan on antanut Metal Hammerille haastattelun, jossa hän puhuu bändinsä tulevaisuudesta, ja etenkin odotetusta kuudennesta albumista, joka tekee jatkoa vuonna 2014 julkaistulle 5: The Gray Chapterille.

Maailman suurimpien metallibändien joukkoon kuuluvan iowalaisporukan uuden albumin biisinkirjoitus on hyvässä vaiheessa.

The Gray Chapter oli kunnon oppikoulu. Meidän täytyi löytää uusi basisti ja uusi rumpali, ja ne olivat todella rankkoja aikoja. Ihmiset kysyivät meiltä, että ”miten bändi aikoo kirjoittaa biisinsä, kun Joey ja Paul ovat poissa?”, Crahan muistelee.

– Haistakaa vittu! Teimme vitun loistavan levyn jota rakastamme. Ja aiomme tehdä samoin jatkossakin. Minulla on itse asiassa studioaikaa varattuna ja alamme työstämään juttuja seuraavalle albumille.

Crahanin mukaan hän, kitaristi Jim Root ja rumpali Jay Weinberg kävivät aiemmin tänä vuonna Los Angelesissa kasaamassa ideat, joita bändi oli saanut kasaan kiertueella.

– Kirjoitimme alas viisikymmentä eri ajatusta. Vietimme kaksi viikkoa säätäen uusia juttuja, ja lisäilimme joukkoon muutamia pätkiä, jotka on kirjoitettu jo vuosia sitten.

– Meillä on kaikkiaan yli 27 biisiaihiota valmiina, ja seitsemän tai kahdeksan niistä on kokonaisia kappaleita. Nämä biisit voivat vielä muuttua, koska mitään ei ole kirjoitettu kiveen. On kuitenkin mahtavaa, että meillä on olemassa konkreettisia ideoita, joten tulevaisuus vaikuttaa Slipnotin suhteen todella hyvältä.

– En vielä tiedä, mitä Coreylla (Taylor, laulu) on mielessään, koska myös hän tuo omat juttunsa kappaleisiin mukaan. Kirjoitamme musiikkia, keräämme ajatuksia, tunnelmia ja äänimaisemia kasaan – laitamme koko paskan siten yhteen.

Lisää luettavaa