Soitinerotiikkaa Korpiklaanin malliin – rumpali Samuli Mikkonen näyttää, miten tuoreen levyn avausraita tykitellään läpi

Verikoira syntyi Mikkosen rumpupohjan päälle, kertoi laulaja Jonne Järvelä Infernon haastattelussa.

25.02.2021

Korpiklaani julkaisi muutama viikko sitten viimeisimmän Jylhä-pitkäsoittonsa. Nyt yhtyeen uusi tulokas, rumpali Samuli Mikkonen näyttää drumcam-videon avulla, miten albumin avausraita Verikoira kuuluu rummutella läpi oikeaoppisesti. Katso rumpuvideo tuosta yläpuolelta.

Verikoira onkin siitä poikkeuksellinen Korpiklaani-biisi, että se on syntynyt nimenomaan rummut edellä. Yhtyeen kippari Jonne Järvelä avasi asiaa Ari Väntäsen haastattelussa Infernon numerossa 1/2021 näin:

”Meiltä puuttui pitkään yksi tosi jyräävä biisi, jota levy kaipasi, mutta sitten Samuli toi näytille tekemänsä rumpupohjan. Sillä on himassa kannut valmiiksi mikitettyinä ja se oli duunannut siellä itsekseen kokonaisen biisin pelkillä rummuilla. Siinä oli intro, kertsit, säkeistöt, bridget, ihan kaikki paikoillaan. Vain sävellys puuttui. Levyn ensimmäinen biisi Verikoira syntyi, kun kirjoitin musan valmiiseen rumpupohjaan. Se oli meille uusi tapa tehdä musiikkia”, Järvelä kertoi.

Järvelä kiitteli samaisessa haastattelussa uuden rumpalin panostusta muutenkin vuolaasti ja kertoo saaneensa tästä tärkeän sparraajan. Levy syntyi suurimmaksi osaksi Järvelän kotistudiossa, jossa Mikkonen vietti laulajan mukaan kahdeksantuntisia päiviä useiden viikkojen ajan ja antoi Järvelälle palautetta ja parannusehdotuksia tämän tekemiin kappaleisiin.

”Usein muutosehdotuksiin tulee suhtauduttua kielteisesti. Nyt päätin puntaroida omaa tekemisen tapaani ja yrittää ottaa asiat asioina. Jos olin jotakin Samulin ideaa vastaan, yritin miettiä, miksi olin sitä mieltä kuin olin. Olinko vain liian tottunut siihen, mitä itse olin suunnitellut? Tuliko ego vastaan?” Järvelä toteaa,

Lisää luettavaa