Sota intohimottomuutta vastaan – haastattelussa Imha Tarikat

Saksalainen Imha Tarikat on mielenkiintoinen tapaus, joka lataa black metaliinsa huikean tunteiden kirjon.

Kuva: Elif Bell

Toisen albuminsa Sternenbersterin julkaissut Imha Tarikat on tuoreehko akti, joka ei ole paistatellut toistaiseksi metalliyleisön tietoisuudessa. 

Mikä innoitti bändin perustamiseen? 

– Imha Tarikat perustettiin vuoden 2015 tietämillä. Ensimmäinen virallinen julkaisumme oli Kenoboros-ep, joka tuli ulos alkuvuodesta 2017, kaikista studioinstrumenteista rumpuja lukuun ottamatta vastaava Ruhsuz Cellât aloittaa. 

– Motivaatio projektin syntyyn löytyy mahdollisimman intensiivisten tunnelmien välittämisestä. Musiikin pimeys syntyy omistautuneisuudesta, eikä siinä ole mitään nautinnollista, koska fanatismi syö siitä kaiken miellyttävyyden. Tästä johtuen valitsimme turkinkielisen nimen, joka kääntyy suunnilleen ”Tuhon lahkoksi”. Tämä on sotaa intohimotonta maailmaa vastaan! 

Mitä yhtyeesi nimi edustaa sinulle? 

– Se on messu sisäiselle pedolle, joka on tarkoitettu pitämään sisällään kokonaisen tunteiden universumin. 

Lehdistötiedote kertoo, että uuden albumin sanoitukset käsittelevät psykoanalyysia ja unien tulkintaa. Miksi nämä aihepiirit ovat sinulle tärkeitä? 

– Terveen, kehittyvän ja vahvan mielen velvollisuus on peilata itseään ympäröivään maailmaan. Globaali yhteisömme on rakennettu tehokkuuden ja kovan kulutuksen varaan, ja haluan saavuttaa sanoituksillani jotain päinvastaista, eli ohjata kuulijoita syvempien tunteiden ja tietoisuuden pariin.

Imha Tarikatin musiikki ei noudata ”stereotyyppisen black metalin” kaavaa, vaan musiikissa yhdistyvät lähes hardcoremainen huutolaulu ja ajoittain hyvinkin melodiset sävyt, jotka viittaavat menneiden vuosikymmenten aitoon melodiseen death metaliin. 

Minkälaisen musiikillisen taustan omaat? 

– Minusta on hyvä kehittää omaa soundiaan ja lähestymistapaansa. Minulle on tärkeää, että yhtyeen indentiteetti matsaa sen kanssa, mitä ”saarnaan”. Muussa tapauksessa olisin maalainen aatelismiehen vaatteissa, mikäli ymmärrät vertauksen… 

– Kun olin teini, ensimmäinen kontaktini äärimetalliin oli At the Gatesin Blinded by Fear -kappale. Lähdin välittömästi etsimään lisää, ja kuuntelin läpi oikeastaan kaiken mitä löysin. 

– Voisin nimetä tonneittain minuun vaikuttaneita bändejä, mutta ensimmäisenä mieleen tulevat vanha Bathory, Sargeist, Midnight, Venom ja The Devil’s Blood, jotka ovat varmaan ulottaneet vaikutteensa ilmaisuuni. Tänä päivänä olen kiinnostunut dark jazzista, ja rakastan Agingin Sentenced to Love -levyä! 

Imha Tarikat on pysynyt toistaiseksi syvällä undergroundissa, mutta levydiili arvostetun Prophecy Productionsin kanssa loistavaan albumiin yhdistettynä nostanee Cellâtin hengentuotteen aiempaa korkeammalle korokkeelle. 

Oletko ylipäätään maineen ja kunnian perään, vai haluatko bändisi pysyvän visusti alamaailman tietoisuudessa? 

– Jos pystyn liikuttamaan musiikillani edes yhtä ihmistä, se on paljon parempi kuin sadat tyypit vain kuuntelemassa sitä. Minä vain teen mitä teen, ja teen sen suurella omistautuneisuudella ja ylpeydellä. On kuulijoista kiinni, miten tekoni tulevat resonoimaan.

Julkaistu Infernossa 11/2020.