Stonen vaiherikas tarina kansien väliin – ”Tämän kirjan tekeminen oli oikeus ja kohtuus”

Kirjassa kerrotaan yhtyeen tarinan ohessa suomalaisen metallikulttuurin synnystä, kasvukivuista ja varhaisvuosista.

19.10.2017

Like julkaisee kirjailija/toimittaja Ari Väntäsen kirjoittaman uuden ytimekkäästi nimetyn Stone-kirjan, jossa Stonen jäsenet, aikalaiset sekä suomalaisen metallin myöhempien aikojen tähdet kertovat bändin vaiherikkaan tarinan – samalla käydään läpi suomalaisen metallikulttuurin varhaisvuodet.

”Tämän kirjan tekeminen oli oikeus ja kohtuus siinäkin mielessä, että Stone on suomalaisen metallin merkittävin bändi. Sen jälkeen on tullut paljon loistavia ja suosittuja yhtyeitä, mutta Stone oli se, joka nosti täkäläisen metalliriman kansainväliselle tasolle. Kun speed ja thrash tekivät vallankumouksen raskaassa rockissa ja jalostivat hevistä metallia, Stone oli Suomessa etujoukon kärjessä. Se, että Suomesta tuli arvostettu metallimaa, on Stonen tekemän pohjatyön ansiota”, kuvailee itse kirjailija.

Kirjassa on neljä osaa, joissa käydään bändin ja suomalaisen metallin vaiheita läpi muinaisajoista nykypäivään. Näiden lomassa on välilukuja, jotka kertovat eräästä illasta nykyajan Keravalla.

”Pidän sellaisista musakirjoista, joissa on faktat kohdallaan ja jotka viihdyttävät lukijaa. Siis sellaisista, jotka toimivat sekä historiikkeina että lukuelämyksinä. Siihen pyrin myös Stonesta kirjoittaessani.”

Kirjan arvioitu ilmestymispäivä on 1. joulukuuta ja ensimmäisten joukossa eli kuluvan vuoden puolella opuksen saavat kätösiinsä ainoastaan Levykauppa Äxän ennakkotilaajat.

Lisää luettavaa