”Suuri osa elämästä on raatamista” – ennakkokuuntelussa IAmberin ep kommenttiraidalla höystettynä

IAmber
Kuva: Reilika Landén

Vuonna 2011 Turengista matkailunsa aloittanut IAmber ottaa askeleen lähemmäs oman ilmaisunsa ydintä 15. toukokuuta julkaistavalla neljän biisin True Will Directs the Path -ep-levyllään, jossa sekoittuvat rämeen lieju, syksyn hämäryys, Pompeijin pöly ja salaisen tulen hehku.

Inferno tarjoaa levyn jo nyt ennakkokuunneltavaksi sen julkaisupäivään saakka. Lisäksi bändin jäsenet Teemu Elo ja Olliveikko Silvonen avaavat hieman kappaleiden taustoja. Ei muuta kuin levy soimaan ja kommenttiraitaa lukemaan tuosta alapuolelta!

Haje

”Improvisaatiopohjalta kehittynyt johdanto käsillä olevan ep:n maailmaan. Sisältää viittauksia entropiaan sekä enteitä julkaisun päätöskappaleesta.”

Grinded

”Odottamattomat tapahtumat voivat avata portteja moniin suuntiin. Joskus niiden läpi tulvii epätietoisuuden ja voimattomuuden kuihduttavia massoja. Kaikki tarpeellinen löytyy kappaleen teksteistä.”

Planetary Blues

”Käsiteltävänä nähdyksi tulemisen halun ja samanaikaisen paljastumisen pelon aiheuttamat ristiriitaiset törmäilyt. Lyriikoissa mietitään myös Saturnuksen heksagoninmuotoiseen pilvimuodostelmaan matkustamista.

The Drudge

”Suuri osa elämästä on raatamista, mutta potentiaali on vapautettavissa ja tasapaino löydettävissä. Liekki syttyy, kun sitä ruokitaan oikealla tavalla. Tämän tavan löytäminen voi olla vaikea mutta vapauttava matka. Heittäytymisen jälkeen alkaa putoaminen. Päätös ep:lle sekä matkan tälle osuudelle. Edessä on jälleen sumua.”