Tanakkaa black/death metalia Puolasta – ensikuuntelussa Outren pätevä uutuuslevy

Puolassahan nämä äärimetallihommat tunnetusti osataan.

25.10.2018

Meillä on ilo tarjota ensisoittoon puolalaisen Outren toinen kokopitkä albumi Hollow Earth, joka ilmestyy Debemur Morti Productionsin toimesta huomenna, eli 26.10.

Seitsenbiisisellä levyllä vyörytetään death metalilla maustettua black metalia modernin puolalaisen äärimetallin malliin, ja menohan on varsin toimivaa!

Bändin ajatuksia uudesta levystä ja vähän muustakin voit lukea soittimen alta.

Outre ei ole tuttu nimi suomalaiselle yleisölle. Kuinka kuvailisitte musiikkianne?

– Bändi starttasi 2012, ja tämä on toinen kokopitkämme. Meiltä löytyy myös kaksi splittiä ja yksi ep. Musiikkimme on pääosin black metalia, mutta myös death metal -vaikutteita löytyy – etenkin uudelta albumilta.

Löytyykö Hollow Earthiltä jokin erityinen viesti?

– Tällä kertaa emme keskittyneet mihinkään erityiseen teemaan, kuten Ghost Chants -esikoisellamme (2015) tai Barshaskethin kanssa tehdyllä Sein/Zeit-splitillä (2017).

Hollow Earthin johtava ajatus on musertava henkinen yksinäisyys. Ihminen on ollut aina pelkkä räsynukke ajan kourissa, katoavainen, ja matkalla kohti omaa tuhoaan. Emme tiedä olemassaolomme syytä, emmekä sitä, onko kaikelle olemassa jokin korkeampi tarkoitus.

– Evoluutiomme ja kehityksemme johtavat itsetuhoon, ei mihinkään muuhun. Aivan kuten tämä jättiläishirven luuranko kansikuvassa. Maa on todellakin tyhjä.

Uskotteko, että ihmiskunnalla on vielä jotain toivoa?

– Loppu on luonnollinen osa jokaista tapahtumasarjaa. Asiat tulevat ja menevät, elämä syntyy ja kuolee. Meillä saattaa olla toivoa, mutta koska elämä ja kuolema kulkevat aina samaa sykliä, mitä merkitystä toivolla on väistämättömän edessä?

Lisää luettavaa