The Agonist lopettaa toimintansa – ”Taustalla on sekoitus monia syitä”

Hiljattain Euroopan-kiertueensa perunut kanadalaisbändi laittaa pensselit lopullisesti santaan.

10.05.2023

Kanadalainen metalliyhtye The Agonist ilmoitti muutama viikko sitten peruvansa kesälle kaavaillun Euroopan-kiertueensa (johon kuului myös esiintymiset Tampereella ja Helsingissä). Nyt yhtye tiedottaa lopettavansa toimintansa kokonaan.

”Päätöksen taustalla on sekoitus monia syitä, jotka ovat henkilökohtaisia, taloudellisia tai musiikkialaan liittyviä. Loppujen lopuksi me viisi emme päässeet yhteisymmärrykseen siitä, mikä on paras tapa mennä eteenpäin niin, että se hyödyttää koko The Agonist -bisnestä, mutta kunnioittaa samalla jokaisen jäsenen toiveita ja yksityiselämää”, yhtye kertoo some-kanavissaan julkaistulla tiedotteella.

Osa jäsenistä tulee jatkamaan musiikin parissa, osa keskittyy muihin hommiin tai perheisiinsä. Solisti Vicky Psarakis jatkaa Sicksense-bändinsä kanssa, rumpali Simon McKay etsii uutta bändiä ja työstää siinä sivussa sooloprojektiaan. Soolokitaristi Danny Marinolla on kaksi eri projektia tulilla, rytmikitaristi Pascal Jobin pyörittää Leading the Betrayed -projektiaan ja basisti Chris Kellis, joka on ohjannut kaikki bändin musiikkivideot, keskittyy videoprojekteihin.

”Suuri kiitos kaikille faneille, jotka kävitte keikoilla, ostitte oheistuotteitamme ja annoitte meille tukenne kaikki nämä vuodet. Mikään ei ole yhtä tyydyttävää kuin saada yhteys kanssaihmisiin musiikin kautta. Se oli aina ensisijainen asia, joka meitä ajoi eteenpäin.”

Lisää luettavaa