The Prodigyn Maxim poltti tekemänsä maalaukset Keith Flintin kuoleman jälkeen – ”En halunnut rahastaa hänen kuolemallaan”

Ymmärrettävä päätös.

19.11.2023

Englantilaisen The Prodigyn laulaja-tanssija Keith Flint löytyi kuolleena kotoaan vuonna 2019. 49-vuotiaana kuolleen Flintin itsemurha oli bänditovereille valtava isku ja menetys.

Yhtyeen toinen laulaja Maxim tekee musiikin lisäksi taidetta muillakin saroilla. Mies tekee veistosten ja taideprinttien lisäksi sekatekniikalla maalauksia, joihin hän yhdistelee muun muassa pillereitä, partateriä ja luoteja. Kuvataiteessaan hän käyttää pseudonyymiä MM.

Ennen Flintin kuolemaa hän oli tehnyt sarjan teoksia, joihin oli ikuistettu niin kutsutun 27-klubin jäseniä, eli 27-vuotiaana itsemurhan tai päihteiden takia menehtyneitä julkisuuden henkilöitä.

Metro.co.uk:n haastattelussa mies kertoi taiteestaan:

– Maalasin Keithin kuoleman aikaan paljon. Se on minulle toinen ilmaisukeino bändin ja omien vaatteideni suunnittelun rinnalla.

– Yli kymmenen vuotta sitten tein sarjan maalauksia ihmisistä, jotka kuolivat huumeiden yliannostukseen 27-vuotiaana. Halusin kokeilla taiteen rajoja ja koska kyse oli yliannostuksista, yhdistelin teoksiin pillereitä.

– Kun Keith kuoli, tuhosin ne työt. Vein ne takapihalle ja poltin ne. Näin muiden tekevän taidetta Keithistä yrityksenään rahastaa sillä. En halunnut olla missään tekemisissä sellaisen kanssa ja päätin etten enää tee taidetta muusikoista.

Lisää luettavaa