Thrash metal -yhtye Vio-Lencen laulaja vakavasti sairas – odottaa elinsiirtoa

Sean Killian sairastaa pitkälle edennyttä maksakirroosia.

Sean Killian World in a World -videolla.

Thrash metal -yhtye Vio-Lencen laulaja Sean Killian kärsii pitkälle edenneestä maksakirroosista ja ilman elinsiirtoa miehen elinaikaennuste on yhdestä kolmeen vuotta. Killianin sairaudesta kertoi tämän vaimo Dana Rivero Killian Thrash Zone -radio-ohjelman haastattelussa. Asiasta uutisoi Blabbermouth.

”Kaikki tapahtui niin yllättäen ja tauti on edennyt nopeasti viimeisen vuoden aikana. Se on ollut valtava isku koko perheelle niin taloudellisesti kuin henkisesti. Onneksi hän pääsi mukaan elinsiirto-ohjelmaan San Franciscon yliopistollisessa sairaalassa, jossa on uskoakseni yksi maan korkeimmista onnistumisasteista näissä operaatioissa”, Dana sanoo.

Thrash Zonen haastattelu on ensimmäinen kerta, kun Dana puhuu julkisuudessa miehensä sairaudesta. Danan mukaan Seanin vointi on tällä hetkellä suhteellisen hyvä ja hän saa hoitoa oireisiinsa. Ainoa parantumiskeino on kuitenkin uusi maksa ja mitä kauemmin hän elää ilman, sitä enemmän kroppa hajoaa. Dana sanoo Seanin kirroosin johtuvan vuosia kestäneestä rankasta alkoholin kuluttamisesta ja toivoo tapauksen herättelevän nuoria pohtimaan omaa juomistaan.

”Häntä on todella vaikea katsoa. Hän on todella, todella sairas. Edessäsi on henkilö, jolla ei ole lihasmassaa eikä rasvaa – pelkkää luuta ja nahkaa. Hänen maksansa ei pysty käsittelemään nesteitä vaan se täyttää hänen vatsaontelonsa kuin heliumpallon. Hänen täytyy poistattaa nesteet parin viikon välein ja viimeksi hänestä otettiin pois 13 litraa. Voit siis kuvitella, miten kivuliasta ja epämukavaa se on.”

Vuosina 1985–93 ja myöhemmin vuosituhannen alussa aktiivisena toiminut sanfranciscolaisyhtye Vio-Lence julkaisi aikanaan kolme pitkäsoittoa ja sen kokoonpanoon kuuluivat Killianin lisäksi kitaristit Phil Demmel ja Robb Flynn. Molemmat kitaristit soittavat nykyään Machine Headissa, jonka Flynn perusti vuonna 1991 Vio-Lencesta erottuaan.