Tool-rumpali laukoo hurjia väitteitä bändin ikuisuusprojektiksi venyneestä uudesta albumista

Bändin edellinen levy 10,000 Days julkaistiin vuonna 2006.

Tool-fanit ovat joutuneet odottelemaan uutta tuotantoa yhtyeeltä jo pian 12 vuotta. Pitkä ja tuskallinen odottelu on muun muassa poikinut lukuisia toinen toistaan osuvampia meemejä ja aiheesta vitsaillaan Guns N’ Rosesin Chinese Democracyn tavoin. Eikä odottamista tee yhtään helpommaksi se, että bändin jäsenet ovat todella haluttomia puhumaan asiasta haastatteluissa.

Nyt rumpali Danny Carey on kuitenkin antanut melko rohkean lausunnon Loudwiren haastatellessa miekkosta tämän Legend of the Seagullmen -projektin debyyttilevyn ja keikkasuunnitelmien tiimoilta. Projektissa vaikuttava Jimmy Hayward vihjasi, että Toolin aktiivisuus studiossa estänee lokkimiesten keikkailua jonkun verran, jonka jälkeen Carey vakuutti levyn valmistuvan ensi vuonna.

– Kyllä, ehdottomasti. Jos hommat etenevät suunnitelmien mukaan, se on valmis ensi vuoden alkupuoliskolla. Sen tarkemmin en osaa sanoa, Carey vastasi toimittajan uteluihin.

Olisikohan vuosi 2018 vihdoin ja viimein se vuosi, jolloin saamme jatkoa 10, 000 Days -albumille? Toivossa on hyvä elää, jäämme siis odottelemaan, pitävätkö Careyn puheet paikkansa. Levyä odotellessa voi vaikka tarkastella Tool-meemien loputonta virtaa.