”Tulette saamaan uutta musiikkia ensi vuonna”, lupailee Toolin Maynard James Keenan

Jaa'a, uskoako tuota sitten...

Toolin uusi levy on osoittautunut sellaiseksi ikuisuusprojektiksi, ettei se enää edes naurata. Tänä vuonna yhtye on sentään päässyt jo ihan oikeasti studioon asti purkittamaan jatkoa vuoden 2006 10,000 Days -albumilleen, mutta koska kiekko sitten lopulta ilmestyy, on edelleen yksi iso kysymysmerkki. Rumpali Danny Carey on lupaillut levyn tulevan vielä kuluvan vuoden aikana, mutta miekkosen ennustukset eivät ole ennenkään pitäneet kovin tarkkaan paikkaansa.

Viimeisin toivonpilkahdus on tullut nyt laulaja Maynard James Keenanin suusta tämän vastaanottaessa Icon-pystiä merkittävästä urastaan ja panostuksestaan musiikkiin Metal Hammer -lehden Golden Gods -palkintogaalassa 11. kesäkuuta. Keenan kiitti fanejaan tuesta ja kommentoi sitten Toolin tulevaa levyä.

”Töitä tehdään paljon ja paljon töitä on jo tehty. Haluan nyt tässä todistettavasti sanoa teille, että tulette saamaan uutta musiikkia ensi vuonna”, Maynard lausui.

Maynard on parhaillaan kiertueella A Perfect Circle -yhtyeensä kanssa, joka vierailikin Helsingin Sideways-festivaaleilla viime viikonloppuna. Toolin muut jäsenet puolestaan paiskivat studiossa hommia, viimeisimmän päivityksen mukaan bassoraitojen parissa.