Tuleva Amorphis-albumi sisältää mieluisan yllätyksen Risto Jarvan klassikkoelokuvan ystäville – ”myös 70-luvun kokkiohjelmien teemat ovat vahvasti läsnä”

Kyllä, se klassikkoelokuva on Jäniksen vuosi.

16.03.2018

Vihdoinkin. Nimittäin Arto Paasilinnan kirjaan perustuvan Jäniksen vuosi -elokuvan (1977) hienonhieno tunnussävel saa kaipaamansa kunnianosoituksen populaarimusiikkimarkkinoilla – ja minkäpä muunkaan tahon kuin pajupillimelodioihin erikoistuneen Amorphisin käsistä.

Tunnussävelmä syntyi alun perin Jäniksen vuoden ohjaajan Risto Jarvan kanssa yhteistyötä tehneen Markku Kopiston kynästä. Sama mies tunnetaan muun muassa lastenlaulun Popsi popsi porkkanaa – mitenkäs muuten! – säveltäjänä.

Jäniksen vuosi -teema kuuluu inspiroineen toukokuussa ilmestyvän Amorphis-albumin Queen of Timen biisin Message in the Amberin johtomelodiaa. Kappaleen säveltäjä Esa Holopainen myöntää näin tapahtuneen.

– Jäniksen vuosi oli 70-luvulla kasvaneelle pojalle aikoinaan vaikuttava elokuva luonnosta, suhteesta eläinkuntaan ja teollisen maailman syövyttävästä vaikutuksesta ihmismieleen. Message in Amberissa elokuva ja myös 70-luvun kokkiohjelmien teemat ovat vahvasti läsnä, Holopainen toteaa.

Lisää aiheesta voi lukea toukokuun Infernosta.

Message in the Amberiä meillä ei vielä ole tarjota, mutta tässä olisi sitä alkuperäistä melodiaa. Ainahan se saa karvat pystyyn, kaikessa hyvässä.

 

Lisää luettavaa