”Tunnemme sanoinkuvaamatonta inhoa ja pettymystä” – Neurosis kommentoi Scott Kellyn hiljattaista julkituloa

"Älkää antako Scottin kääntää tätä itseensä, tässä on kyse siitä pahoinpitelystä, jota hänen perheensä on kärsinyt."

29.08.2022

Neurosis-yhtyeen perustajajäseniin kuuluva sekä muun muassa useilla Mastodonin levyillä vieraillut Scott Kelly (kuvassa toisena oikealta) teki viime viikonloppuna some-päivityksen, jossa tämä myönsi pahoinpidelleensä vaimoaan ja lapsiaan niin henkisesti kuin fyysisesti jo pidemmän aikaa. Samalla Kelly ilmoitti lopettavansa musiikin parissa toimimisen tyystin. Kellyn päivityksestä voit lukea lisää täältä.

Nyt Neurosis, jonka Kelly perusti vuonna 1985 yhdessä basisti Dave Edwardsonin ja rumpali Jason Roederin kanssa, on julkaissut omissa some-kanavissaan tiedotteen, jossa kommentoidaan tätä Kellyn hiljattaista julkituloa ja koko tapausta.

”Tunnemme sanoinkuvaamatonta inhoa ja pettymystä tätä miestä kohtaan, jota me joskus kutsuimme veljeksemme”, yhtyeen tiedote alkaa.

”Bändimme ja Kellyn tiet erosivat vuoden 2019 lopussa, kun saimme tietää asioista, joita hän on vuosien aikana tehnyt perhettään kohtaan. Scott on muinoin kertonut avioliitto-ongelmistaan ja verbaalisista pahoinpitelyistä sekä aikeistaan hankkia apua ja muuttaa käyttäytymistään. Tämä tieto, jonka saimme selville 2019, teki selväksi, että Scott on ylittänyt rajan, josta ei ole enää paluuta.”

”Emme kertoneet asiasta kunnioittaaksemme hänen vaimonsa toivetta yksityisyydestä sekä perheen toivetta, ettei heidän kokemuksestaan tulisi aihetta musiikkilehtien juoruille. Nyt kun Scott itse kertoi asiasta julkisesti, voimme viimein sanoa, mitä mielestämme asiasta täytyy sanoa.”

”Viimeisen 20 vuoden ajan olemme eläneet erillämme toisistamme ja nähneet Scottia ainoastaan, kun olemme kokoontuneet musiikin merkeissä tai olleet keikoilla. Meillä ei ollut aavistustakaan siitä todellisuudesta, missä hänen perheensä eli. Kuten Scott itse kertoi, hänen hyväksikäyttönsä oli tahallista, suunnattua ja tarkoin varjeltu salaisuus jopa hänelle kaikkein läheisimmiltä ihmisiltä.”

”Kun saimme tietää näistä tapauksista, oli vaikea yhdistää näitä kamaluuksia siihen ihmiseen, jonka luulimme tuntevamme. Ei ole ihme, että hän kätki asiat niin kauan, koska se oli vastoin etiikkaamme bändinä, kumppaneina, vanhempina ja ihmisinä.”

”Vuoden 2019 jälkeen yritimme usein ottaa yhteyttä Scottiin. Halusimme keskustella rehellisesti bändin tilasta ja kuulla, miten hänellä ja hänen perheellään menee, mutta hän ei suostunut keskustelemaan kanssamme tai ottamaan vastuuta teoistaan, minkä nyt näemme olevan toistuva kuvio. Ottaen huomioon kaiken sen, mitä olemme yhdessä 35 vuoden aikana kokeneet, sitä kuvittelisi saavansa jonkinlaisen päätöksen asioille. Tai edes vastauksen.”

”Nyt Scott on tuonut asiat julki ilman minkäänlaisia puheluita, tekstiviestejä tai sähköposteja bändin jäsenille tai ystävilleen. Meille tämä näyttäytyy uutena yrityksenä manipuloida tilannetta, tilaisuutena antaa hänen narsistisuutensa johtaa keskustelua. Älkää antako Scottin kääntää tätä itseensä, tässä on kyse siitä pahoinpitelystä, jota hänen perheensä on kärsinyt.”

”Tavallisesti pitäisimme tällaista avoimuutta ja rehellisyyttä mielenterveydestä rohkeana ja jopa tuottavana asiana. Emme vain usko, että tässä tapauksessa on siitä kyse. Siinä ei ole mitään rohkeaa, että systemaattisesti pahoinpitelee vaimoaan ja lapsiaan. Siinä ei ole mitään rohkeaa myöntää tehneensä väärin, kun et ole tehnyt mitään muuttaaksesi käytöstäsi. Siinä ei ole mitään rohkeaa, ettei suostu keskustelemaan rehellisesti tai ylipäänsä keskustelemaan läheisten ystävien ja bänditoverien kanssa, niiden ihmisten, jotka ovat tukeneet ja kulkeneet rinnallasi lähes koko elämäsi ajan.”

”Verrattuna siihen, mitä Scottin teot ovat tehneet hänen perheelleen, asian vaikutus bändiin ei ole mitään. Siitä huolimatta joudumme murtuneina ja kauhulla suremaan elämäntyömme ja meille pyhän perinnön menetystä. Tarkennetaan, että tärkein huolemme on Scottin vaimon ja lasten hyvinvointi ja turvallisuus, kuten kaikkien muiden, jotka ovat joutuneet vastaavaan tilanteeseen.”

”Emme tule kommentoimaan tilannetta tämän enempää. Kun sen aika tulee, tulemme kertomaan tarkemmin tulevista musiikillisista kuvioistamme, mutta sen aika ei ole nyt.”

Lisää luettavaa