Tuomari hylkäsi yhden Marilyn Mansonia vastaan nostetuista hyväksikäyttösyytteistä

Mansonin entisenä avustajana toiminut Ashley Walters nosti tuomarin mukaan syytteet liian myöhään.

26.05.2022

Monet naiset ovat nostaneet Marilyn Mansonia kohtaan syytteet hyväksikäytöstä ja seksuaalisesta väkivallasta. Syytteitä ovat nostaneet muun muassa näyttelijä Esmé Bianco, malli Ashley Morgan Smithline sekä Mansonin entinen avustaja Ashley Walters.

Nyt Los Angelesin korkeimman oikeuden tuomari on hylännyt Mansonin avustajana vuosina 2010-2011 toimineen Waltersin syytteet, uutisoi CBS. Tuomari Michael Stern perusteli päätöstään sillä, että Walters nosti syytteet liian myöhään eikä antanut tarpeeksi näyttöä, jotta syytteet olisi voitu vielä nostaa niin sanotun delayed discovery -säännön perusteella.

Walters nosti syytteet keväällä 2021, mutta jätti korjatun ja täydennetyn kanteen viime maaliskuussa. Syytteessä Walters sanoo eläneensä pelon ilmapiirissä Mansonin kanssa ollessaan jatkuvien uhkailujen ja rokkarin raivokohtausten vuoksi. Walters myös kuvailee, miten Manson oli heidän ensitapaamisellaan työntänyt Waltersin käden housuihinsa ja rehvastelleen raiskauksillaan. Lisäksi Manson oli pakottanut Waltersia kuljettamaan huumeita matkoilla.

”Olemme syvästi pettyneitä päätökseen. Jos se jää voimaan, päätös rajoittaa merkittävästi hyväksikäytön uhrien asemaa oikeudessa. Toimme selvästi esille faktat, että tässä tapauksessa Ashleyn kokema hyväksikäyttö oli jättänyt niin syvät traumat, ettei hän kyennyt nostamaan asiaa esille aiemmin. Oikeusistuin teki päätöksensä tapahtuman ajankohdan eikä niiden merkitysten vuoksi ja olemme tästä lain tulkinnasta eri mieltä, koska se koskettaa muita vastaavia tapauksia”, Waltersin edustajat kommentoivat päätöstä, josta he aikovat jättää virallisen valituksen.

Lisää luettavaa