Marilyn Mansonin kohuvideo halutaan pois Youtubesta – adressilla kymmeniätuhansia allekirjoituksia, Youtuben edustaja reagoi

Heart-Shaped Glasses -videolla on yli 32 miljoonaa katselua.

21.03.2022

Change.org -sivustolle on laitettu pystyyn adressi, jossa vaaditaan Marilyn Mansonin vuonna 2007 julkaistun Heart-Shaped Glasses (When the Heart Guides the Hand) -singlen musiikkivideon poistamista Youtubesta sekä itse kappaleen poistamista Spotifysta, Tidalista ja muista suoratoistopalveluista.

Videon poistoa vaativa vetoomus pistettiin alulle sen jälkeen, kun videolla esiintynyt näyttelijä Evan Rachel Wood, jonka kanssa Manson tuohon aikaan seurusteli, kertoi tuoreessa Phoenix Rising -dokumentissa Mansonin käytännössä raiskanneen hänet videon kuvauksissa. Woodin mukaan he olivat sopineet simuloidusta seksikohtauksesta, mutta Manson olikin kuvauksissa yhtynyt häneen oikeasti ilman näyttelijän suostumusta.

Adressilla on jo kymmeniätuhansia allekirjoituksia – tätä uutista kirjoittaessa lähes 40 tuhatta – ja luku kasvaa kovaa vauhtia. Heart-Shaped Glassesin video on kuitenkin vielä toistaiseksi katseltavissa Youtubessa. Vuonna 2009 Youtubeen ladattua videota on katsottu yli 32 miljoonaa kertaa.

”Seuraamme tilannetta tarkasti ja mikäli katsomme, että sisällöntuottajia koskevia sääntöjä on rikottu, ryhdymme toimenpiteisiin”, Youtuben edustaja kommentoi asiaa Daily Mailille.

Musiikkivideon kuvauksissa tapahtunut raiskaus ei ole ainoa asia, mistä Wood Mansonia syyttää. Woodin mukaan Manson käytti häntä hyväkseen useasti ja oli hyvin väkivaltainen koko heidän seurustelusuhteensa ajan. Woodin lisäksi monet muut Mansonin entiset kumppanit ovat esittäneet vastaavia hyväksikäyttö- ja pahoinpitelysyytöksiä rokkaria kohtaan ja häntä vastaan on nostettu myös useita syytteitä. Manson on järjestäen kiistänyt kaikki hänestä esitetyt syytökset ja on nostanut Evan Rachel Woodia kohtaan vastakanteen kunnianloukkauksesta.

Lisää luettavaa