Tuomas Holopainen: ”En kestäisi enää yhdenkään jäsenen lähtemistä” – Nightwish-kippari toivoo bändin tulevaisuudelta pysyvyyttä

Kiipparisti myös toivoo, ettei kiertueaikataulu ole tulevaisuudessa ihan yhtä hektinen kuin se on tähän asti ollut.

Kuva: Sami Turunen

Nightwish-kippari Tuomas Holopainen sanoo hiljattain julkaistussa Rock Hard Slovakian haastattelussa toivovansa yhtyeen tulevaisuudelta pysyvyyttä ja sitä, ettei kokoonpanomuutoksia enää tulisi.

”En kestäisi enää yhdenkään jäsenen lähtemistä, joten toivon tämän kokoonpanon pysyvän yhdessä viimeiseen asti”, Holopainen toteaa.

Holopainen toivoo lisäksi Nightwishin ja musiikin pysyvän mielekkäänä niin bändille itselleen kuin faneille. Tämä tarkoittaa Holopaisen mukaan sitä, ettei kiertuekalenteria täytetä enää samaan tahtiin kuin tähän asti. Koko ajan ei tarvitse olla esillä ja aktiivisena, muuten iskee ähky ja mielenkiinto loppuu.

”Jos halutaan, että bändi on yhä olemassa vuonna 2030, kipinä täytyy pitää yllä. Parikymppisenä sitä ajatteli, että ’Kaikki tänne heti nyt’. Mutta nyt asioita pitää oikeasti miettiä enemmän.”

Nightwish vietti viime vuoden tien päällä juhlistaen Decades-kokoelmaansa ja nyt bändi viettää ansaittua huilitaukoa. Holopainen käyttää ajan uuden levyn biisien viimeistelemiseen.

”Kasaan paketin kuntoon ja sovitan ne parhaan kykyni mukaan itsekseni. Toukokuussa teen bändin tyypeille demon ja kesällä pidämme perinteisen Nightwish-kesäleirin, jona aikana treenaamme, sovitamme ja äänitämme koko levyn. Jos aikataulut pitävät, saamme toivon mukaan uuden levyn ulos vuoden 2020 alussa”, Holopainen kertoo.