Tuomas Holopainen selventää Nightwishin tuoreen videon viestiä – ”Antaa hieman ajattelemisen aihetta”

Nightwish-kipparin mukaan Noise-video on tulkittu väärin.

Kuva: Sami Turunen

Nightwish julkaisi tulevan Human :II: Nature -albuminsa ensimmäisen singlen helmikuun alussa. Noise sai kylkeensä myös musiikkivideon, jossa nähdään monenlaisia ihmisiä tuijottamassa älypuhelimiaan, ”somettamassa” ja ottamassa selfieitä. Stobe Harjun ohjaaman videon on tulkittu kritisoivan nykypäivän meininkiä ja teknologian vangiksi joutunutta ihmiskuntaa, mutta yhtyeen kippari Tuomas Holopaisen mukaan asia ei ole ihan niin.

”Se on muistutus ja antaa hieman ajattelemisen aihetta. Se on mielestäni ennemmin optimistinen kuin pessimistinen – varsinkin videon viimeiset 10 sekuntia, jossa nähdään kaunista metsää ja maisemia. Sen on tarkoitus antaa toivoa, että oikea maailma on yhä olemassa”, Holopainen sanoo GoetiaMedian haastattelussa.

”Video ei ole kritiikkiä teknologiaa tai älypuhelimia kohtaan. Meidän bändissä kaikki rakastavat teknologiaa eikä tätä levyä olisi tehty ilman sitä. Rakastamme puhelimiamme, internetiä ja kaikkea sellaista – kritisoimme vain sitä riippuvuutta, jota nämä ihmisissä aiheuttavat. Addiktio on tässä se ydinsana.”

”Meille on annettu mahtavia työkaluja tehdä hyvää, välittää tietoa ja olla yhteydessä muuhun maailmaan. Pidän sosiaalisen median ideasta, pidän Twitteristä ja siitä, että jokaisella on ääni. Voimme milloin vain antaa mielipiteemme kuuluviin. Kyse on vain siitä, mitä me maailmalle kerromme – ja siitä videossa on kyse.”