Tutkijat selvittivät, millaisia luonteenpiirteitä eri tyylien kuuntelijoilla on – rokkia ja metallia kuuntelevat ovat kilttejä ja luovia

Tutkimuksen mukaan rockin ja metallin kuuntelijat ovat myös useimmiten sisäänpäin kääntyneitä ja heillä on matala itsetunto.

15.11.2022

Very Well Mind uutisoi kyselytutkimuksesta, jossa yli 36 000 osallistujaa pyydettiin rankkaamaan musiikkityylejä ja vastaamaan lisäksi kysymyksiin, joilla mitattiin ihmisten luonteenpiirteitä viiden suuren persoonallisuuspiirteen (neuroottisuus, ekstroversio, avoimuus uusille kokemuksille, sovinnollisuus ja tunnollisuus) teorian mukaisesti. Näin pyrittiin selvittämään, mitä musiikkimaku kuuntelijastaan oikeastaan kertoo.

Tutkimuksen mukaan rockia ja metallia kuuntelevat ovat hyvin erilaisia persoonia kuin mitä kuuntelemansa musiikki edustaa tai millaiselta se muiden silmissä ja korvissa esittäytyy. Vaikka raskas musiikki edustaa usein vihaa, uhmaa ja aggressiota, ovat sen kuuntelijat tutkimuksen mukaan yleensä kilttejä, luovia ja introvertteja. Lisäksi useimmilla on matala itsetunto.

Esimerkiksi popmusiikin kuuntelijat olivat keskimäärin ekstrovertteja, ahkeria ja heillä oli korkea itsetunto, mutta he olivat vähemmän luovia ja rauhattomampia kuin muiden tyylien kuuntelijat. Kantrimusiikin kuuntelijat olivat muita vähemmän avoimia uusille kokemuksille, kun taas indiemusiikkia kuuntelevat olivat keskimääräistä introvertimpiä ja älykkäämpiä, mutta vähemmän ahkeria ja kilttejä. Lue lisää tutkimustuloksista täällä.

Lisää luettavaa