Uusi käärmetähtilaji nimettiin Rotting Christ -muusikoiden mukaan – ”Yksi suurimpia kunnianosoituksia, joita olen koskaan saanut”

Fossiilina löydetty laji sai viralliseksi nimekseen Brezinacantha tolis.

04.11.2020

Tutkijat ovat nimenneet uuden käärmetähtilajin kreikkalaisessa äärimetalliveteraani Rotting Christissa vaikuttavien Tolisin veljesten mukaan. Luxemburgin luonnonhistoriallisen museon tutkijat Ben Thuy ja Lea Numberger antoivat fossiilina löydetylle uudelle lajille viralliseksi nimeksi Brezinacantha tolis.

”Kun löysimme tämän käärmetähden fossiilin, tiesimme, että kyseessä on erityinen tapaus. Se osoittautuikin tieteelle uudeksi lajiksi, joten saimme kunnian nimetä sen. Halusimme yhdistää intohimomme tieteeseen ja musiikkiin ja päätimme kunnioittaa yhtä suosikkibändeistämme”, lajin nimenneet Thuy ja Numberger kommentoivat.

”Tämä fossiili kuului eliölle, joka eli pimeässä, myrkyllisessä ympäristössä muinaisen meren pohjassa, jossa se majaili kuolleiden esi-isiensä jäännöksissä. Sehän on ihan puhdasta black metalia! Se, että annoimme laille nimen Sakis ja Themis Tolisin mukaan on tapamme antaa akateeminen tunnustus heidän lahjakkuudelleen ja kovalle työlle. Nyt he omistavat pienen palan kuolemattomuutta, sillä tieteelliset nimet säilyvät ikuisuuden.”

Rotting Christ -nokkamies Sakis Tolis on luonnollisesti otettu tästä kunniasta.

”Tämä on yksi suurimpia kunnianosoituksia, joita olen koskaan saanut ja antaa minulle voimaa luoda uutta näinä villeinä aikoina”, Tolis kiittelee.

Thuy ja Numberger ovat ennenkin tehneet kunniaa suosikkibändeilleen ja nimenneet uusia lajeja muun muassa Between the Buried and Me– ja The Ocean -yhtyeiden mukaan.

Rotting Christ -nokkamies Sakis Tolis pitelee käsissään fossiilin pohjalta tehtyä Brezinacantha tolis -replikaa.

Lisää luettavaa