Vakavien syytösten kohteena oleva keikkamyyjä menetti lisää asiakkaita – useat bändit katkaisseet kaikki välit

Muun muassa Omnium Gatherum, Dark Tranquillity, Primal Fear, Symphony X ja Kamelot ovat katkaisseet välit John Finbergiin.

05.10.2020

Metalsucks-sivusto julkaisi viime viikolla pitkän artikkelin, jossa useat naiset syyttivät tunnettua amerikkalaista keikkamyyjää John Finbergiä seksuaalisesta ahdistelusta, uhkailusta ja muusta häiritsevästä ja kyseenalaisesta käyttäytymisestä. Finberg ja omistamansa First Row Talent -yhtiö on toiminut keikkabuukkaajana muun muassa monille suomalaisille metallibändeille, joista ainakin Nightwish, Amorphis, Battle Beast ja Insomnium ilmoittivat heti artikkelin julkaisun jälkeen katkaisevansa välittömästi kaikki välit Finbergiin ja tämän firmaan.

Viikon aikana monet muut yhtyeet ovat liittyneet jonon jatkoksi ja lopettaneet yhteistyön Finbergin ja First Row Talentin kanssa. Muun muassa Omnium Gatherum (kuvassa), Dark Tranquillity, Kamelot, Iced Earth, Symphony X, Amaranthe, Delain ja Nile ilmoittivat sosiaalisen median välityksellä katkaisseensa välit Finbergiin. Overkill tiedotti lopettaneensa yhteistyön jo vuonna 2016.

”On sanomattakin selvää, että minkäänlaisella ahdistelulla, kiusaamisella ja rasismilla ei ole sijaa bisneksissä, musiikissa, internetissä, kotona tai missään muuallakaan! Kaikki syytökset tulee ottaa vakavasti”, tiivisti Kamelot omassa julkaisussaan.

Lisää luettavaa