Vakavista kivuista kärsivä W.A.S.P.-keulahahmo joutuu soittamaan kiertueen loppuun tuolilla istuen – ”En ole koskaan ennen tehnyt näin…”

Blackie Lawless ei aio lääkärien kehoituksista huolimatta jättää kiertuetta kesken.

11.05.2023

W.A.S.P.-yhtye pääsi vihdoin tänä keväänä pandemian vuoksi useaan otteeseen lykkääntyneelle Euroopan-kiertueelleen. Kiertue ei kuitenkaan ole sujunut ihan täysin suunnitelmien mukaan, vaan yhtye on joutunut perumaan keikkojaan lyhyelläkin varoitusajalla (kuten kävi muun muassa Oulun-keikan suhteen). Nokkamies Blackie Lawless julkaisikin pian Oulun-keikan peruuntumisen jälkeen tiedotteen, jossa kertoi kräsivänsä välilevyn pullistumasta, jonka johdosta laulaja on jatkuvasti niin kovissa kivuissa, että pysyy hädin tuskin jaloillaan. Lawless kertoi tuolloin käyvänsä Berliinissä saamassa epiduraalipuudutuksia selvitäkseen keikoista.

Nyt kiertueen ollessa loppusuoralla 66-vuotias Lawless on julkaissut tilannepäivityksen, jossa tämä kertoo epiduraalienkin menettäneen jo tehonsa. Lääkärien vastustuksesta huolimatta tämä ei kuitenkaan aio jättää kiertuetta kesken vaan on päätynyt lääkäriensä kanssa kompromissiin.

”Lääkärini ovat painokkaasti kehottaneet minua palaamaan Los Angelesiin hoitoon, mutta he eivät käsitä, että tämä on ainoa 40-vuotisjuhlakiertue jonka koskaan saan. Lisäksi fanit ovat pysyneet tukenamme ja odottaneet yli kolme vuotta tätä kiertuetta”, Lawless toteaa.

”Lääkärini ovat sanoneet, että ilman lepoa tilanne pahenee ja vaikka olenkin taistellut viimeiset keikat läpi, he ovat oikeassa. Viimeisin keikkamme Zürichissä jouduttiin lyhentämään kahdella biisillä, mistä olen pahoillani, mutta kivut saavuttivat sen pisteen, etten enää kyennyt esiintymään. Jalat pettivät altani ja homma meni vaaralliseksi. Niinpä päädyimme kompromissiin, että tulen soittamaan kiertueen viimeiset keikat tuolilla istuen. Tähän lääkärini suostuivat ja antoivat luvan soittaa nämä keikat.”

”En ole koskaan ennen tehnyt näin, mutta ymmärtäkää, että aikomukseni on saattaa kiertue loppuun hinnalla millä hyvänsä ja antaa uskomattoman omistautuneille faneillemme show’n, josta he ovat kuulleet niin paljon. Aiomme sisältää Elviksen (Lawlessin mikrofoniständi, toim.huom.) mukaan tuoliin, koska hän on myös osa bändiä ja ollut mukanamme koko tämän ajan.”

W.A.S.P.-yhtyeen Euroopan-kiertuetta on jäljellä vielä viiden keikan verran ja se päättyy 18. toukokuuta Sofiaan. Loppukesästä yhtyeen on tarkoitus kiertää Pohjois-Amerikkaa. Toivottavasti Lawless saa itsensä taas iskuun siihen mennessä.

Lisää luettavaa